CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Pàgines interiors > Oficina de Català de Montornès > Serveis de l'Oficina de Català

Serveis de l'Oficina de Català

Cursos de català per a adults per millorar els coneixements de la llengua

Els cursos generals del CPNL estan dissenyats a partir dels programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya i s’estructuren en funció del MECR (Marc Europeu Comú de Referència). S'ofereixen de manera presencial o en línia.

Amb caràcter general els cursos són de 45 h i tenen una durada trimestral

Els preus dels cursos vénen determinats pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Hi ha bonificacions per a famílies nombroses o monoparentals, pensionistes, jubilats i aturats.

Per a més informació cliqueu aquí

Serveis: Formació a mida, correcció, assessorament

Voluntariat per la llengua

.
.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització lingüística.

El VxL es va iniciar el 2003, des d’aleshores ha format més de 135.000 parelles lingüístiques i ha tingut la col·laboració degairebé 9.000 entitats i establiments .

L'objectiu del programa del Voluntariat per la llengua és facilitar a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, que el puguin practicar en un context real i relaxat. Persones que parlen català habitualment destinen una part del seu temps a conversar amb persones interessades a agafar fluïdesa i parlar en català de manera natural. El compromís dels integrants d’una parella lingüística és trobar-se una hora a la setmana durant 10 setmanes. El Voluntariat per la llengua es pot fer de manera presencial i de manera virtual.

Els establiments i entitats també poden col·laborar-hi. Les entitats organitzant activitats per a les parelles o creant parelles lingüístiques entre els seus socis; pel que fa als comerços col·laboradors, adquireixen el compromís de facilitar als aprenents que és puguin expressar en català encara que ho facin amb dificultat.

El programa disposa d'un web propi. Hi podeu accedir des d’aquí 

Promoció de l’ús

El CPNL tenen una rellevància especial les actuacions adreçades a incrementar l’ús del català,

  • I tu, jugues en català? Campanya que té com a objectiu fomentar l'ús del català a través del joc, donar a conèixer els jocs i les joguines en català que existeixen al mercat i col·laborar amb empreses del sector perquè incorporin el català en els seus productes: https://www.cpnl.cat/jocs/index-1/
  • Sensibilització: Sessions de sensibilització que donen eines i recursos per a una bona atenció a l’usuari https://www.cpnl.cat/promocio-us/sensibilitzacio/index-1/
  • Cinema en català: Amb l'objectiu de promoure i difondre el cinema en llengua catalana, el CPNL coorganitza el cicle de cinema infantil en català (CINC) de la Direcció General de Política Lingüística i fa difusió del cinema en català. https://www.cpnl.cat/promocio-us/cinema-en-catala/
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona