CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Àmbits > Gestió de residus > FAQ's sobre el sistema de recollida de residus

FAQ's sobre el sistema de recollida de residus

  • Saps quantes illes de contenidors hi ha a Montornès?

Abans existien 64 àrees completes de recollida selectiva i àrees aïllades de les fraccions de rebuig i orgànica. Quan acabi el procés d'implantació del nou sistema de recollida de residus, hi haurà 82 illes ecològiques completes amb contenidors per a totes les fraccions per poder afavorir el reciclatge i fer una recollida més eficient.   

  • Per què s'han reubicat les illes de contenidors?

La nova distribució té l'objectiu de possibilitat l'existència d'illes ecològiques completes de contenidors. Totes les illes s'han ubicat a la banda dreta del carrer per unificar el sistema de recollida. D'aquesta manera es pot utilitzar un sol tipus de camió per a cada fracció i no tres models diferents com s'havia de fer fins ara. 

  • Per què s'han eliminat les illes de contenidors soterrats?

Els contenidors soterrats incorporen sistemes tècnics complexos menys robustos i efectius que altres de superfície que empren sistemes de disposició més simples. També representen un cost d'inversió i manteniment superior. Segons les dades de l'Agència de residus de Catalunya, amb els contenidors soterrats s'obtenen  percentatges d'ús i de reciclatge inferiors als dels contenidors de superfícies. 

  • La boca dels nous contenidors, no és massa petita?

Les boques dels contenidors que s'han ubicat  a Montornès per a la recollida de les fraccions d'envasos, paper-cartró, matèria orgànica i vidre compleixen les normatives europees i les recomanacions d’Ecoembes. Estan pensades per evitar el mal ús i que s'hi introdueixin objectes impropis, especialment en el cas de residus orgànics  i envasos. 

  • Quina capacitat tenen els nous contenidors?

Les capacitats dels nous contenidors és de 2.200 l els de vidre, matèria orgànica i alguns de rebuig, i de 3.200 l els restants. 

  • Quan passa el camió que recull els residus?

Amb la implantació del nou sistema de gestió dels residus, el camió fa la recollida sempre en horari diürn, per evitar les molèsties i els sorolls que s'ocasionaven a la nit i matinada.    

  • Com són els nous camions de recollida?

Els nous camions de recollida tenen un dipòsit de gran capacitat per als residus. El sistema de recollida és lateral per la banda de la dreta i pot ser utilitzat per un sol operari. El personal que ja no és necessari per a aquesta tasca s'ha reubicat per reforçar el servei de neteja viària.

  • Com puc comunicar una incidència relacionada amb el nou sistema de recollida?

Pots trucar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament (93 572 11 70) de dl. a dv. de 8.30 a 15 h i els dt. i dj. també de 17 a 19 h. Fora d'aquest horari, també pots emplenar el formulari "Contactar" que trobaràs sobre la barra de menús d'aquesta pàgina, o utilitzar l'app de l'Ajuntament que et permet comunicar qualsevol incidència a la via pública de forma geolocalitzada. Està disponible per a Android i per a iOS.  

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona