CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Àmbits > Cooperació Internacional > Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació

Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació

Trobada de valoració del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació (desembre de 2020)
Trobada de valoració del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació (desembre de 2020)
Reunió del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació (Imatge d'arxiu - març de 2017)
Reunió del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació (Imatge d'arxiu - març de 2017)

Creat el 2002 és un òrgan sectorial de participació ciutadana de caràcter permanent, informatiu i consultiu. L’objectiu és articular la participació de la ciutadania, del teixit social i associatiu, polític i educatiu del municipi especialment implicat en matèria de la solidaritat internacional i de la cooperació al desenvolupament dels pobles.

L’any 2017 el Consell va actualitzar l’ estatut que el regula per adaptar-se als canvis normatius i per facilitar la participació ciutadana. La periodicitat de les sessions dependrà de la seva necessitat: en sessió ordinària un mínim de dos cops l’any i en sessió extraordinària quan així ho estimi oportú la presidència o a petició d’un terç dels seus membres. Les sessions són públiques i tenen lloc en qualsevol equipament municipal. Amb motiu de la pandèmia les sessions han passat a ser telemàtiques.

La missió del Consell és debatre i aprovar el full de ruta o pla anual que el departament de Cooperació Internacional proposa a iniciativa pròpia i/o dels membres del Consell.

El Consell està presidit per l’alcalde/essa i la vicepresidència pel regidor/a de cooperació o regidor delegat de l’Àrea. Per formar part del consell cal que les entitats i associacions estiguin inscrites en el Registre Municipal d’Entitats i d’Associacions Ciutadanes i disposar d’un grup estable al municipi, tret dels vocals a títol individual o en representació d’un col·lectiu de caràcter no formal que han d’estar empadronats a Montornès.

Els membres de grups polítics amb representació municipal seran admesos per la seva condició de ser regidor o regidora electe.

En l’actualitat una dotzena de persones en formen part: la majoria de forces polítiques amb i sense representació municipal, 1 representant d’un centre educatiu de secundària, 2 representants del teixit associatiu local i 2 persones a títol individual. Puntualment es compta amb l’assessorament de persones amb expertesa en matèries específiques de cooperació.

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona