CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’alumnat de Montornès triomfa al IX Campionat d’Espanya Escolar d’escacs per Equips

L’alumnat de Montornès triomfa al IX Campionat d’Espanya Escolar d’escacs per Equips

30/04/2024

En la categoria Sub18, l’Institut Marta Mata s’ha fet amb el bronze del torneig celebrat a Alacant. Entre la representació catalana de la categoria Sub12 hi ha hagut nens i nenes de les escoles Can Parera i Mogent, també de Montornès. Des de fa cinc anys, membres del Club d’Escacs Montornès entrenen els infants i joves setmanalment.

Els joves escaquistes del poble tornen a portar el nom de Montornès arreu del territori. Aquesta vegada ha estat al IX Campionat d’Espanya Escolar per Equips, disputat entre el 26 i el 28 d’abril a Guardamar del Segura, a Alacant.

Dels vuit equips escolars catalans participants, tres són de Montornès: dos de l’Escola Mogent i un de Can Parera. Aquests infants han competit en la categoria Sub12 contra altres 49 equips de tot Espanya. Pel que fa als conjunts catalans de secundària, de la categoria Sub18, l’Institut Marta Mata n’ha estat un dels tres que han pres part en l’esdeveniment.

Precisament, els i les joves de l’Institut Marta Mata han guanyat el bronze de la competició en la categoria Sub18, d’entre els 28 equips provinents d’arreu de l’Estat. El conjunt format per Alex Villa, James Lambert i les germanes Adahara i Ariadna Carrasco han pujat al podi després de viure una final ajustada en què han desbancat l’equip del Col·legi Internacional SEK de La Garriga.

Entre els dos equips de l’Escola Mogent i els conjunts de l’Escola Can Parera i l’Institut Marta Mata han sumat un total de 50,5 punts dels totals disputats. A més, dels 17 jugadors/es montornesencs/enques participants, 12 s’han federat per jugar el campionat.

Membres del Club d’Escacs Montornès entrenen els infants i joves setmanalment des del 2019, com a part del Catàleg d’Activitats Extraescolars del municipi.

Èxit rere èxit

Els bons resultats al Campionat d’Espanya donen continuïtat als obtinguts a la lliga comarcal celebrada durant el març a partir de tres jornades realitzades a Montornès, Llinars i Vilanova.

L’Escola Can Parera es va proclamar campiona del certamen, seguida de l’Escola Sant Sadurní. Els infants de les escoles Marinada, Mogent i Palau d'Ametlla també van acabar entre els 10 primers, obtenint la quarta, cinquena i novena posició, respectivament. Precisament, els centres educatius de Montornès van ser els més representats a la lliga, amb un total de 60 jugadors/es.

(Adaptació de la informació facilitada pel Club d'Escacs Montornès)

Arxivat a: Esports
L'equip de l'Institut Marta Mata amb l'entrenador Roberto Villa. (imatge: CE Montornès)
L'equip de l'Escola Can Parera. (imatge: CE Montornès)
Els equips de les escoles Mogent i Can Parera. (imatge: CE Montornès)
Els equips de l'Escola Mogent. (imatge: CE Montornès)
Un moment de la jornada de la lliga comarcal celebrada a la Carpa Polivalent El Sorralet. (imatge: CE Montornès)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona