CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Sant Jordi 2024: vivint la cultura amb els autors i autores de proximitat

Sant Jordi 2024: vivint la cultura amb els autors i autores de proximitat

24/04/2024

Tot i l’episodi de pluja que va obligar a traslladar la marató de contes al teatre, la diada de Sant Jordi es va viure amb intensitat a Montornès. L’espai dels autors i autores locals a la plaça de Pau Picasso va ser una de les novetats de la jornada.

Un any més s’ha constatat que la diada de Sant Jordi és un dels esdeveniments anuals més estimats pel veïnat. Durant tot el dia, la plaça de Pau Picasso va acollir parades de roses i llibres, i també les de diverses entitats del municipi, que van mostrar les seves activitats i van posar a la venda materials propis.

La carpa dels autors i autores de proximitat, amb la presència de Mercè Blanes, Laura Blanco, Felicidad Ramos, José Luís Fierro Monteagudo, Ivan Paterna Rondan, Míriam Mogas Navarro i Alfonso González Casas, va constituir una de les novetats del dia amb una gran acollida per part del nombrós públic que es va apropar a la plaça.

L’única nota discordant va ser la tempesta de mitja tarda que va obligar a traslladar la Marató de contes organitzada per la Biblioteca al Teatre Margarida Xirgu. Allà, amb el públic ben assegut i aixoplugat, la mOn mas va poder oferir l’espectacle HIC SUNT DRACONES.

Un cop passada la pluja, la plaça de Pau Picasso es va tornar a omplir de passejants. Hi va haver sardanes i una cloenda inesperada amb una ballada del Bou del Centre d’Estudis de Montornès, acompanyat pels músics de l'entitat. 

Sant Jordi, una data significada per a les persones grans ateses pels Serveis Socials

Un any més, la diada de Sant Jordi ha arribat als usuaris i usuàries del menjador social ubicat al Casal de la Gent Gran Nord i també als domicilis de persones que fan ús dels Serveis Socials. Com és habitual, ha estat de la mà de voluntàries de l’associació local Volumont que els han entregat la tradicional rosa.

Les persones grans que fan ús del menjador social també han treballat manualitats fabricant roses de cartolina que també s’han fet arribar a les persones que fan ús del Servei d’Atenció Domiciliària, així com a representants municipals, personal tècnic i voluntariat de Volumont. 

Més Primavera Cultural 

Després dels actes centrals de Sant Jordi, la Primavera Cultural continua a Montornès amb més esdeveniments. Des d’aquest dimecres i fins al 6 de maig es podran veure per diversos equipaments i espais les lones de gran format de l’exposició fotogràfica “Dones que es mouen, dones que cuiden". La mostra és el resultat del projecte que Metges del Món ha desenvolupat al Casal de la Gent Gran Centre de Montornès. A través de les experiències de vida de sis dones del poble, i mitjançant diversos tallers, les persones grans s’han apropat a la realitat de la migració i les cures.L’exposició també té un vessant virtual al qual s’accedeix per mitjà dels codis QR incorporats a les imatges.

D’altra banda, aquest dijous, 25 d’abril, l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre, amb la participació de les cinc escoles de Montornès oferirà la “Dansada” al pavelló del CEM Les Vernedes. La iniciativa, que es  presenta sota el títol de “Virtu@l”, substitueix la tradicional “Cantata”. És obra del professor i compositor Óscar Peñarroya. 

La programació es clourà el 28 d’abril amb cinema del Cicle Gaudí i la projecció de la pel·lícula Saben aquell, de David Trueba, a l’Espai Cultural Montbarri. 

Arxivat a: Ciutadania, Cultura i festes
Alguns dels autors i autores presents a Montornès amb els seus llibres (imatge: Juanjo Bermejo)
Espai d'autors i autores locals
Les roses, protagonistes per Sant Jordi
Parades de llibres a la plaça de Pau Picasso
XVII Marató de contes: HIC SUNT DRACONES al Teatre Margarida Xirgu
Vista de la plaça amb la figura del Bou del Centre d'Estudis en primer terme
Sardanes a la plaça de Pau Picasso (Foto: Ajuntament. Autor: J. Bermejo)
Taller de manualitats de Sant Jordi amb les persones usuàries del menjador social
Roses de Sant Jordi elaborades per les persones usuàries del menjador social
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona