CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Nova oportunitat de llegir i reciclar amb la campanya “DeixaLlibres”

Nova oportunitat de llegir i reciclar amb la campanya “DeixaLlibres”

22/04/2024

Entre el 23 i el 28 d’abril les deixalleries de la comarca tornaran a esdevenir punts de reciclatge de llibres perquè les persones usuàries s’enduguin exemplars de segona mà i en portin d’altres.

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, aquest dimarts, 23 d’abril, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental dona el tret de sortida a una nova edició de la campanya DeixaLlibres.

Fins al 28 d’abril, les persones que s’apropin a qualsevol de les 25 deixalleries comarcals i fixes de la comarca podran endur-se llibres usats en bon estat i també dipositar-ne d’altres que ja no facin servir.

Amb la iniciativa es pretén allargar la vida útil d’aquests productes, conscienciar la ciutadania sobre la importància de generar menys residus i donar la possibilitat a les persones usuàries de les instal·lacions de recuperar llibres en bon estat de manera gratuïta. Cada persona que porti un residu a la deixalleria podrà endur-se fins a tres exemplars i un cop els hagin llegit els podran retornar o quedarse’ls.

A través de la campanya, iniciada el 2010, ja s’han recuperat més de 40.000 exemplars a les deixalleries del consorci, la major part d’ells novel·les, llibres de contes i biografies. Es calcula que aquesta xifra ha permès evitar l’emissió a l’atmosfera de 84.000 kg de CO2 , dada que equival a 4.2 milions d’arbres necessaris per absorbir aquestes tones de diòxid de carboni en un dia. La reutilització dels llibres també ha evitat el consum d’uns 19 milions de litres d’aigua.

Arxivat a: Medi Ambient
Cartell de l'activitat.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona