CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Convocatòria d’ajuts al lloguer per a persones de 36 a 64 anys

Convocatòria d’ajuts al lloguer per a persones de 36 a 64 anys

19/04/2024

El termini de presentació de sol·licituds al lloguer per a persones majors de 35 anys i menors de 65 finalitza el 10 de maig.

La Generalitat ha obert la convocatòria de subvencions al pagament de lloguer per a persones que tinguin entre 36 i 64 anys (ambdós inclosos), a data 26 de febrer de 2024. Els ajuts al pagament del lloguer estan destinats a persones que no es troben en risc imminent d’exclusió però que necessiten d’un ajut per poder seguir residint en l’habitatge on viuen. La Generalitat hi destinarà inicialment 20 milions d’euros.

Requisits:

  • Tenir la residència legal a Catalunya.
  • Ser titular d’un contracte de lloguer o cessió de l’habitatge objecte de la subvenció que constitueix el seu domicili habitual i permanent, i estar-hi empadronat/da.
  • Estar al corrent del pagament de les rendes de lloguer o del preu de cessió.
  • Que la unitat de convivència tingui uns ingressos suficients per poder pagar el lloguer o la cessió d'ús, i que no superin 3,05 vegades l’IRSC* (24.301,57 euros).
  • En el cas de l’Àmbit Metropolità de Barcelona (Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme; Vallès Occidental i Vallès Oriental) que l’import del lloguer o preu de cessió d’ús no superi els 900 euros mensuals.

* L’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) per a l’exercici 2022 és de 7.967,73 euros anuals. 

Quantia de la subvenció: 

Es calcularà en funció dels ingressos de la unitat de convivència i el preu de lloguer d’acord amb els barems descrits en les bases de la convocatòria, amb un màxim de 200 euros mensuals i un mínim de 20 euros per habitatge.

Justificació dels ingressos

Cal justificar els ingressos de la persona sol·licitant i de cada membre de la unitat de convivència en estat laboral. El període impositiu per acreditar en aquesta convocatòria és el de l’exercici 2022

Termini de presentació de sol·licituds:  Del 15 d’abril al 10 de maig de 2024. 

Com i on s’han de sol·licitar? 

S’han de presentar les sol·licituds degudament formalitzades i signades per la persona sol·licitant de l’ajut, acompanyades de la documentació requerida.

Es pot fer de les següents maneres:

Les persones que necessitin més informació es poden posar en contacte amb l’Oficina Comarcal d’Habitatge del Vallès Oriental. S’ha habilitat una línia telefònica per atendre dubtes: 93 465 50 83.

Arxivat a: Habitatge
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona