CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès Nord, seleccionat per al programa “Barris amb futur” de la Generalitat

Montornès Nord, seleccionat per al programa “Barris amb futur” de la Generalitat

16/04/2024

El Departament de Drets Socials de la Generalitat ha posat en marxa el programa “Barris amb futur”, que posa en el centre l’acció sociocomunitària per guiar les intervencions de millora que es desenvoluparan en 20 barris de Catalunya. Un d’aquests barris serà Montornès Nord.

El programa “Barris amb futur” és una iniciativa pilot d’intervenció social i urbana que parteix de la premissa que si una població millora les seves condicions de vida allà on resideix, el territori (el municipi) millora en termes de benestar col·lectiu.

Per això, “Barris amb futur” preveu dur a terme actuacions concretes que es decidiran des dels municipis, però hauran de tenir en compte tres àmbits: la millora dels espais de sociabilitat (equipaments, espais públics i organització veïnal); la millora de les condicions de vida (habitatge, ocupació i cures), i el foment de la igualtat d’oportunitats centrada especialment en infants i joves (educació, lleure, cultura, gènere i salut).

El programa, que es desplegarà durant l’any 2024, s’impulsarà a través de la col·laboració entre diversos departaments de la Generalitat (Drets Socials, Educació, Salut, Empresa i Treball i Cultura), els ajuntaments, el teixit associatiu, entitats del tercer sector, xarxes de l’economia social i empreses del territori.

La definició dels projectes ja ha començat i s’enllestirà a final del proper mes de juny.

Prova pilot a Montornès Nord i a 19 barris més

A més de Montornès Nord, els 19 barris on es desenvoluparà la fase pilot de “Barris amb futur”són el barri de la Vila (Amposta), Sant Roc (Badalona), Casc Antic (Balaguer), barri de la Farga (Banyoles), Barri Vell (Berga), Sant Cosme (el Prat de Llobregat), El Culubret i Sant Joan (Figueres), Masia de Ca n’Espinós, Farreres i Ausiàs March (Gavà), Pont Major (Girona), les Planes – blocs la Florida (l’Hospitalet de Llobregat), Centre Històric (Manresa), la Mariola (Lleida), Barri Vell (Olot), Barri Fortuny (Reus), Barri Centre (Salt), Sant Salvador (Tarragona), Zona nord de Ca n’Anglada (Terrassa), Ciutat històrica (Tortosa) i Les Casernes, Sant Jordi, la Geltrú (Vilanova i la Geltrú).

S'han escollit els barris d'acord amb criteris quantitatius, com ara la població migrant, el nivell d'estudis, la població ocupada i la renda mitjana, així com criteris qualitatius basats en la capacitat de resposta del territori tant des de l’àmbit institucional com des de l’acció comunitària.

Jornada “Barris amb futur: construïm la Catalunya fraterna”

Ahir es va organitzar al Palau Robert de Barcelona una jornada de treball sobre el programa “Barris amb futur” que va comptar amb les intervencions del catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona i director de l’IGOP, Ismael Blanco Fillola, i l’arquitecta i urbanista Itziar González Virós, així com de l’alcalde de Montornès, José A. Montero, i dels representants dels ajuntaments de Girona, Manresa, Reus i Olot i de l’Associació de Micropobles de Catalunya.

Arxivat a: Ajuntament, PII Montornès Nord
.
Jornada “Barris amb futur: construïm la Catalunya fraterna”, al Palau Robert de Barcelona
Taula rodona amb les intervencions de l’alcalde de Montornès, José A. Montero i dels representants dels ajuntaments de Girona, Manresa, Reus i Olot.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona