CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Primavera cultural a Montornès: Sant Jordi 2024

Primavera cultural a Montornès: Sant Jordi 2024

11/04/2024

Un any més, la plaça de Pau Picasso serà l'escenari de la celebració de la diada. Enguany, a més de les tradicionals parades de roses i llibres, es durà a terme una trobada amb autors i autores locals, així com la Marató de contes de la Biblioteca. La programació a l’entorn del dia de Sant Jordi inclou una desena d’activitats culturals.

La programació de Sant Jordi d’enguany arrenca aquest divendres amb la V Sessió d’Estudis Montornesencs organitzada pel Centre d’Estudis de Montornès del Vallès. L’acte inclourà 10 ponències sobre història, patrimoni i medi natural del municipi. La sessió tindrà lloc a les 19 h a Can Saurina i servirà també per presentar el volum amb el recull dels textos de la IV Sessió d’Estudis, celebrada el 2022.

Abans de Sant Jordi, els dies 18 i 19 també hi haurà activitats relacionades amb la diada. A proposta de l’Associació DiverMON, el dijous 18 es presentarà el conte La DiverColla i el repte de les paraules màgiques, a la Biblioteca. El divendres 19, la Penya Els Bartomeus impulsa L’aventura de Sant Jordi, un joc de proves itinerant, amb principi i final a la plaça de Pau Picasso.

El mateix divendres 19, la Biblioteca acollirà la Revetlla de Sant Jordi, que enguany arriba a la 8a edició i que comptarà amb les cançons de taverna del romancer Jaume Arnella.

També com a part del programa de Sant Jordi, el diumenge 21, l’alumnat de dansa clàssica, creativa i contemporània de l'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre oferirà un circuit artístic al Teatre Margarida Xirgu amb motiu del Dia Internacional de la Dansa (que es commemora el 29 d’abril).

Actes centrals a la Pau Picasso 

Com és tradicional, la diada de Sant Jordi es viurà amb intensitat a la plaça de Pau Picasso, on matí i tarda hi haurà activitat amb parades de roses i llibres i una mostra d’entitats. També s’hi crearà “L’espai montornesenc” amb autors i autores locals com Ivan Paterna, José Luís Fierro, Laura Blanco, Mercè Blanes o Míriam Mogas. 

La plaça també acollirà la XVII Marató de contes de la Biblioteca, que enguany es presenta sota el títol HIC SUNT DRACONES i estarà conduïda per la narradora mOn mas. Tampoc hi faltaran les Sardanes, en aquesta ocasió amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt. 

Dansada i cinema per arrodonir el programa

La tradicional “Cantata” de Sant Jordi, esdevé enguany una “Dansada”. L'alumnat de cicle mitjà de les cinc escoles del poble i estudiants de l'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre representaran Virtu@l, obra del professor i compositor Óscar Peñarroya. Serà el 25 d’abril al pavelló del CEM Les Vernedes.

La programació es clourà el 28 d’abril amb cinema del Cicle Gaudí i la projecció de la pel·lícula Saben aquell, de David Trueba, a l’Espai Cultural Montbarri. 

Espai per a la memòria històrica

La programació de Sant Jordi incorpora també les activitats organitzades amb motiu de la la commemoració, el 14 d’abril, del 93è aniversari de la proclamació la II República. Els actes inclouen una ballada de sardanes enregistrades, amb l’Associació Cultural Palau Dalmanla, i l’obertura de l'exposició Lliçons per al present: Rotspanier. Treballadors forçats espanyols a la Segona Guerra Mundial. La (des)memòria europea de l'antifeixisme.

La mostra forma part d’un projecte impulsat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb altres entitats i universitats espanyoles, franceses i alemanyes. Es podrà visitar a Can Saurina fins al 5 de maig. 

(En aquest enllaç trobareu el detall i els horaris de totes les activitats).

Arxivat a: Cultura i festes
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona