CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Dones i comunitat educativa, reivindicant drets en el Dia Internacional de les Dones

Dones i comunitat educativa, reivindicant drets en el Dia Internacional de les Dones

08/03/2024

Els actes centrals del 8M a Montornès han comptat amb la participació de l’alumnat de tots els centres educatius del poble i de dones del municipi.

Els jardins de l’Ajuntament han acollit els actes centrals del Dia Internacional de les Dones. A les 11 h s’hi ha donat cita l’alumnat de les escoles i instituts de Montornès, i col·lectius de dones del municipi, com les participants en el projecte “Cosint oportunitats” del Departament municipal d’Ocupació, que, prèviament, han protagonitzat una caminada.

Durant l’acte, alumnes de tots els centres educatius de Montornès han traslladat missatges reivindicatius i de posada en valor de les dones i el seu paper cabdal en la societat. També les dones han tingut espai per reivindicar drets i mostrar els materials elaborats per a l’ocasió en el marc del projecte “Cosint oportunitats”.

La regidora de Feminisme i Diversitats, Natalia Segura, ha fet un parlament i la lectura del manifest institucional.

L’acte, que ha estat acompanyat musicalment per les alumnes de l’Escola Municipal de Música Paula López i Verónica Mateos, ha culminat amb la configuració de la silueta d’un 8 gegant per part de les persones assistents.

A l'enllaç adjunt trobareu una galeria d'imatges.

La programació continua

El programa a l’entorn del 8M va començar el 29 de febrer amb el Laboratori del conte clàssic de la Biblioteca, dedicat a “La Ventafocs”, i es tancarà el 14 d’abril, dia de la celebració de la cursa “Sumem 6 km en la lluita per la igualtat” que acompanya la Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca.

Entre els actes destacats dels propers dies hi ha l’espai Fem Tertúlia que tindrà lloc el dia 20 a la Biblioteca i que comptarà amb la presència de Txell Feixas, Premi Nacional de Periodisme 2024. La periodista i escriptora parlarà del seu llibre “Aliades. Les nenes de Xatila desafien les regles del joc”.

Altres propostes de la programació han estat l’obra “No me toques el cuento”, que el cap de setmana passat va omplir el Margarida Xirgu, en el marc de la programació Montornès Aixeca el Teló; el taller “Cossos”, que es desenvoluparà a l’Sputnik, el proper 14 de març.; i l’exposició “Els nous masclismes. Identitats i visions feministes”, que es pot visitar al Casal de Cultura fins al 15 de març. També aquests dies, diversos comerços i l’OAC Centre acullen l’exposició “Feminismes 3.0” una selecció d’imatges de l’alumnat dels tallers de fotografia del Casal de Cultura, en què expressen la seva visió del feminisme.

Arxivat a: Educació, Igualtat
Participació de l'alumnat dels centres educatius de Montornès
Participació de l'alumnat dels centres educatius de Montornès
Participació de l'alumnat dels centres educatius de Montornès
Acte central del 8M al davant de l'Ajuntament
Intervenció de les dones del projecte "Cosint oportunitats"
Acte central del 8M al davant de l'Ajuntament
Lectura del manifest institucional
Acte central del 8M al davant de l'Ajuntament
Actuació de l'Escola Municipal de Música

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona