CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El president de l’Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació visita Montornès

El president de l’Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació visita Montornès

27/02/2024

L’objectiu de la visita ha estat conèixer amb detall la gestió pública de l’aigua que fa Montornès des de fa 10 anys i els projectes municipals per a l’estalvi energètic.

La visita d’aquest dimarts del president de l’Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona, Marc Serra, a Montornès s’emmarca en la ronda de trobades que el diputat manté amb els representants municipals dels pobles i ciutats de la demarcació.

Marc Serra ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde de Montornès, José A. Montero, i per diversos regidors del govern local. La sessió de treball ha estat centrada en el desplegament de projectes per part de les administracions per lluitar contra el canvi climàtic, tenint present el context actual d’emergència per sequera, i en l’estalvi energètic.

Un dels temes tractats ha estat la gestió pública de l’aigua que Montornès fa des de l’any 2014. Durant el 2023 la xarxa de subministrament va aconseguir un rendiment del 84,6 %, una eficiència superior a la mitja d’altres pobles de Catalunya. Anualment, el municipi destina 150.000 € per dur a terme actuacions de millora de la xarxa.

Visita a les instal·lacions de tractament d’aigua freàtica a la Zona Esportiva Municipal

L’alcalde, José A. Montero, ha mostrat al president de l’Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona, Marc Serra, les instal·lacions de tractament d’aigües del subsòl que hi ha a la Zona Esportiva Municipal Les Vernedes.

Per cobrir altres necessitats d’aigua que no tenen a veure amb el consum als habitatges, l’Ajuntament aprofita aigües freàtiques. És el cas dels pous situats a la Zona Esportiva que, després d’un tractament de cloració i desinfecció, abasteixen un dipòsit de 20m3 de capacitat que es destina a diversos usos. El 100 % de l’aigua que es fa servir per a la neteja viària i la maquinària surt d'aquests pous, així com la que serveix per regar les zones verdes properes. 

Projectes municipals relacionats amb l’energia fotovoltaica

A la trobada amb el diputat també s’ha parlat dels projectes que l’Ajuntament té enllestits per implementar l’energia fotovoltaica a diversos equipaments municipals i que podrien optar als ajuts i subvencions de la Diputació de Barcelona.

De set projectes redactats, tres estan aprovats i es troben a l’espera de finançament. Són els que es preveu dur a terme al Complex Esportiu Les Vernedes, a l’Escola Palau d’Ametlla i al Teatre Margarida Xirgu. La inversió està situada a l’entorn de 309.000 €.

La resta d’actuacions, dues a l’Escola Marinada, una a la Llar d’Infants El Lledoner i una altra al camp de futbol de la Zona Esportiva Municipal, tenen el projecte redactat i es troben en fase de tramitació per a la seva aprovació.

La visita a Montornès del president de l’Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona, Marc Serra, ha acabat a l’Escola Sant Sadurní, on es fan obres de millora del centre que inclouen les d’estalvi energètic. Tot plegat subvencionat amb els fons de  la Unió Europea en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels Fons Next Generation.

Arxivat a: Medi Ambient, Territori
De dreta a esquerra, Marc Serra, president de l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació; l'alcalde José A. Montero; la regidora delegada de l'Àrea del Territori i Sostenibilitat Mar Garcia, i el regidor de Medi Ambient, Sergi Martínez.
La comitiva a la Zona esportiva Municipal Les Vernedes
Instal·lació de tractament d'aigues freàtiques a la Zona Esportiva Municipal Les Vernedes
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona