CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès mostra el seu condol per l’incendi a València i el feminicidi d’una veïna d’Olot

Montornès mostra el seu condol per l’incendi a València i el feminicidi d’una veïna d’Olot

26/02/2024

Aquest dilluns al migdia s’ha fet un minut de silenci al davant de l’Ajuntament com a mostra de suport a les persones afectades per l’incendi d’un edifici a València. També se n’ha fet un altre per condemnar l’assassinat d’una dona d’Olot a mans de la seva parella.

Veïnat, representants municipals i personal de l’Ajuntament s’han concentrat aquest migdia al davant de la Casa Consistorial per fer un doble minut de silenci.

El primer s’ha emmarcat en la convocatòria de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), com a mostra de pesar per les persones mortes, ferides i afectades per l’incendi del barri de Campanar de València, així com de solidaritat amb les seves famílies. El foc, originat dijous passat, va cremar 138 pisos i ha deixat deu persones mortes, segons el balanç realitzat dissabte. L'alcalde, José A. Montero, ha adreçat unes paraules de condol per les víctimes i les seves famílies i de solidaritat i suport institucional a l'Ajuntament de València.

L'acte ha continuat amb un altre minut silenci dedicat a la dona assassinada dijous passat a Olot a mans de la seva parella. La dona va ser trobada morta al seu pis amb senyals de violència, juntament amb un home que s'havia autolesionat i que va ser traslladat a l'hospital, on va morir. Amb aquesta ja són tres les dones mortes a mans de les seves parelles o exparelles a Catalunya. També hi ha dues víctimes de violència vicària pel cas d’un pare que va matar els seus dos fills el mes de gener, a Barcelona. Durant l'acte hi ha hagut un parlament de la regidora de Feminismes i Diversitat, Natalia Segura, que ha reafirmat el compromís contra la violència masclista i ha animat les dones a denunciar en cas que pateixin algun tipus d'agressió. 

On demanar ajuda? Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha el telèfon 900 900 120, específic d'atenció i informació. Funciona les 24 hores cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial. En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

Arxivat a: Ajuntament, Igualtat
Un moment de l'acte.
Un moment de l'acte.
Un moment de l'acte.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona