CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Una rua de Carnaval multitudinària amb gresca i música al carrer

Una rua de Carnaval multitudinària amb gresca i música al carrer

10/02/2024

Prop de 400 persones han pres part en el concurs i la rua de disfresses d’enguany, que ha atret nombrosos/es espectadors/es durant el recorregut iniciat al carrer de Federico García Lorca. La festa ha acabat a la Carpa Polivalent El Sorralet amb el lliurament de premis i animació a càrrec de Txema Segura.

Tot i els xàfecs del matí, la pluja ha donat una treva i ha permès la celebració de la rua de Carnaval a Montornès. Gairebé 400 persones s’han inscrit al concurs de disfresses d’aquest any i s’han concentrat al carrer de Federico García Lorca cap a les 17 h, punt on s’ha donat inici al recorregut.

Amb el seguici del rei Carnestoltes al capdavant, la comitiva s’ha dirigit al centre del poble. Nombroses persones de totes les edats han sortit al carrer per presenciar la rua, que de nou ha finalitzat a la Carpa Polivalent El Sorralet. Allà, l’artista Txema Segura ha animat la tarda mentre el jurat feia la seva deliberació sobre el concurs. Membres de l’AFA de l’Escola Mogent han ofert un servei de barra.

Enguany el premi de comparsa gran (de més de 30 persones) ha estat per a Sí, quiero, mentre que La pieza que faltaba se n’ha endut el segon. Pel que fa a les comparses mitjanes (de 10 a 29 persones), Mirant al cel i Criatures del bosc han guanyat el primer i segon premi, respectivament.

Els guardons de la categoria de grups (de 3 a 9 persones) han anat a Electrodomésticos, que s’ha fet amb el primer premi, i a The Winner Surfers, que n’ha aconseguit el segon.

A la modalitat de parella, Duo Circus han estat les guanyadores.

En total s'han repartit 2.400 euros en premis.

La festa encara no ha acabat!

Com ja és tradició a Montornès, les activitats de Carnaval finalitzaran el Dimecres de Cendra (14 de febrer) amb diverses propostes per acomiadar el rei Carnestoltes.

De 17 a 19 h, les famílies podran vetllar el rei Carnestoltes al vestíbul del Teatre Margarida Xirgu i donar escalf a l'Esparriot i als 7 Pecats Capitals. A l'exterior, s'impartirà un taller perquè els infants pintin sardines. N'hi haurà un per a menors de 5 anys i un altre per als majors d'aquesta edat. També hi haurà un espai de lectura. En cas de pluja, les activitats tindran lloc al soterrani del Teatre Margarida Xirgu.

En acabar es donarà inici a la rua de dol per la mort del rei Carnestoltes, amb torxes i l’acompanyament del Bou de Montornès. El recorregut serà el següent: pl. de Margarida Xirgu, c. del Riu Mogent, c. Major i pl. de Pau Picasso. Allà, es llegirà el testament de Sa Majestat abans de la cremada. El Ball de Diables i Drac de Montornès oferirà una petita actuació.

Arxivat a: Cultura i festes
El seguici del rei Carnestoltes, al capdavant de la rua.
.1r premi comparsa gran - "Sí, quiero".
2n premi comparsa gran - "La pieza que faltaba".
1r premi comparsa mitjana - "Mirant al cel".
2n premi comparsa mitjana - "Criatures del bosc".
1r premi grups - "Electrodomésticos".
2n premi grups - "The Winner Surfers".
Premi a la millor parella - Duo Circus.
L'alcalde, José A. Montero, abans del veredicte del concurs.
El jurat del concurs de disfresses d'aquest any.
Un moment de la rua.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona