CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Les escoles, actives per la No-Violència i la Pau

Les escoles, actives per la No-Violència i la Pau

06/02/2024

Totes les escoles del municipi han dut a terme en els darrers dies accions per treballar conceptes relacionats amb la cultura de la pau, coincidint amb la commemoració, el 30 de gener, del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP).

El 30 de gener, aniversari de la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi, es commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP). L’objectiu de la diada és promoure una educació no-violenta i pacificadora, amb la realització d’activitats i actuacions als centres educatius. A Montornès, se n’han dut a terme a totes les escoles d’infantil i primària. 

Missatges per la pau i a favor de la convivència 

A l’Escola Marinada, i formant part de la celebració del 50è aniversari del centre, l’alumnat ha treballat el llenguatge simbòlic i les arts escèniques  al voltant d'una olivera al pati de l'escola com a símbol de pau, harmonia, unió, prosperitat i saviesa. L'acció ha quedat plasmada en un treball audiovisual que recull les accions dels diversos cursos. (El podeu visualitzar en l'enllaç adjunt a aquesta informació).

L’alumnat de l’Escola Can Parera també ha creat un arbre de la pau que s’ha ubicat al vestíbul de l’escola. El 30 de gener, tota la comunitat educativa es va reunir al pati en una gran rotllana per ballar i cantar “Obriu les portes” del grup Txarango, un cant a la pau i la convivència. 

Les arts gràfiques han estat protagonistes a l’Escola Palau d’Ametlla on s’han elaborat i penjat murals a diferents espais del centre. També s'han treballat peces musicals com "Blowing in the wind" de Bob Dylan, que han estat enregistrades per penjar al blog de l’escola. 

A l’Escola Mogent s’han treballat les emocions a través de contes, un arbre dels desitjos, poemes, cançons i infografies. L'alumnat COCOBE (convivència, coeducació i benestar) de cicle superior ha animat tot l’alumnat a sumar-se a l'equip per la convivència de l’escola.

Finalment, a l’Escola Sant Sadurní s’han elaborat missatges de pau que s’han penjat a diversos espais del centre, i a l’arbrat i mobiliari de l’entrada de l’equipament, per poder ser compartits amb les famílies. El 30 de gener, l’equip docent es va concentrar a la plaça de la Font i va fer un minut de silenci a favor de la pau. 

La Cultura de la Pau, també present a l’EDE 

Aquest curs, el tema central de les sessions de l’Espai de Debat Educatiu, que se celebren mensualment, és l’educació en la consciència crítica i la capacitat de transformació pel que fa a les desigualtats, la injustícia, el consumisme i el medi ambient. Durant les trobades, obertes a famílies, professionals i persones interessades en l’educació, es debat sobre eines per fer que infants i joves tinguin interès per allò que els envolta, des d’una perspectiva de justícia social i cultura de la pau.

Arxivat a: Cooperació, Educació, Infància
Preparació de l'arbre dels desitjos a l'Escola Can Parera
Missatges per la Pau a l'entrada de l'Escola Sant Sadurní
Treballs manuals a l'Escola Palau d'Ametlla
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona