CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Compte enrere per viure la gresca i la disbauxa del Carnaval

Compte enrere per viure la gresca i la disbauxa del Carnaval

02/02/2024

Aquest divendres les escoles han difós les consignes de vestuari que tothom ha de seguir durant la setmana de Carnaval. Sa Majestat Carnestoltes arribarà a Montornès el Dijous Gras i serà rebut amb una globotada i una cercavila.

El veïnat ja compta els dies per a l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes i per participar en les activitats programades any rere any. Com és habitual, el Departament de Cultura i Festes i el Centre d’Estudis de Montornès del Vallès (CEMV) han organitzat diverses propostes al voltant de la rua de disfresses.

Com no podia ser d’una altra manera, el Dijous Gras marcarà l’inici de les festes al poble. Enguany serà el 8 de febrer, amb l’habitual petada popular de globus biodegradables, que en aquesta ocasió es traslladarà a la plaça de Joan Miró, a les 18 h. Des d’allà començarà una cercavila amb l’Esparriot, els 7 Pecats Capitals i l’Emissari que culminarà al Teatre Margarida Xirgu. Allà, el Consell d’Infants de Montornès rebrà el Rei Carnestoltes i l’alcalde, José A. Montero, li farà entrega de la vara de manar.

L’endemà, el 9 de febrer, a les 18 h, el mateix Teatre Margarida Xirgu serà l’escenari de la festa proviatge fi de curs (amb bingo musical) de l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Marta Marta. El Departament de Joventut i l’AMPA del centre han organitzat la proposta a partir dels pressupostos participatius Kosmos 2024. Les entrades tenen un preu de 5 euros i estan disponibles al Centre Juvenil Sputnik i a través dels i les estudiants.

L’acte central del Carnaval a Montornès serà el dissabte 10 de febrer, amb la rua i el concurs de disfresses que, com és habitual, començarà al carrer de Federico García Lorca a les 17 h i finalitzarà a la Carpa Polivalent El Sorralet. Hi haurà premis per a parelles, grups de 3 a 9 persones, comparses mitjanes (de 10 a 29 persones) i comparses grans (més de 30 persones). Els premis oscil·len entre els 125 i els 650 euros i n’hi haurà dos per categoria. Per inscriure’s al concurs caldrà fer-ho abans del 8 de febrer a les 19 h, al formulari web adjunt.

Com a punt i final a les activitats, el 14 de febrer, Dimecres de Cendra, es durà a terme la vetlla del Rei Carnestoltes i un taller de pintura de sardines a càrrec de la Biblioteca, a partir de les 17 h. Totes dues propostes serviran com a preàmbul per a la rua de dol amb torxes i la crema de Sa Majestat a la plaça de Pau Picasso, que culminarà amb una petita actuació del Ball de Diables i Drac de Montornès. El recorregut comptarà amb el Bou de Montornès.

Una consigna per a cada dia de la setmana

A la pàgina Carnaval 2024, a l’enllaç adjunt, podeu consultar les consignes que els infants de primària seguiran cada dia de la setmana del 5 al 9 de febrer. També es convida els establiments comercials i la resta del veïnat a sumar-s’hi. El Centre d’Estudis de Montornès del Vallès ha enregistrat un vídeo amb l’Esparriot i els 7 Pecats Capitals dictant les consignes.

Arxivat a: Cultura i festes
Cartell de les festes de Carnaval 2024 a Montornès.
Consignes de Carnaval 2024 - Dilluns 5 de febrer.
Consignes de Carnaval 2024 - Dimarts 6 de febrer.
Consignes de Carnaval 2024 - Dimecres 7 de febrer.
Consignes de Carnaval 2024 - Dijous 8 de febrer.
Consignes de Carnaval 2024 - Divendres 9 de febrer.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona