CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust

Commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust

22/01/2024

Aquest dissabte, 27 de gener, la plaça de la República acollirà una ofrena floral, la lectura d’un manifest i parlaments institucionals per commemorar la data.

Coincidint amb el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat, la plaça de la República serà l’escenari d’un acte institucional aquest dissabte, 27 de gener.

La trobada començarà a les 13 h i inclourà una ofrena floral al monument Memòria Històrica i a les tres plaques Stolpersteine.

El novembre de 2005 l’Assemblea General de la ONU va designar la data coincidint amb l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz.

A partir del conveni signat el 2022 amb l'entitat Amical de Mauthausen i la Xarxa Mai Més, Montornès s'adhereix al manifest per recordar les víctimes del nazisme, defensar els drets humans i prevenir el feixisme.

Enguany, la commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust té com a missatge la “Fragilitat de la Llibertat”, amb la intenció de denunciar la repercussió dels conflictes bèl·lics sobre la població civil (com els de Palestina i Ucraïna) o per la sistemàtica vulneració dels drets humans arreu del món, afectant diversos col·lectius per raons de gènere, polítiques, religioses, econòmiques i mediambientals, entre d’altres.

Arxivat a: Patrimoni històric
L'escultura Memòria Històrica, a la plaça de la República.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona