CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Rebuig i condemna pel feminicidi d’una veïna de Barcelona

Rebuig i condemna pel feminicidi d’una veïna de Barcelona

10/01/2024

Aquest migdia s’ha fet un minut de silenci al davant de l’Ajuntament com a mostra de condemna pel feminicidi d’una dona a Barcelona el passat 29 de desembre. Amb la confirmació d'aquest cas s'eleva fins a 15 el nombre de dones assassinades per la seva parella o exparella a Catalunya durant el 2023.

Representants municipals, personal de l’Ajuntament i ciutadania s’han concentrat al davant de la Casa Consistorial seguint la crida del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat per condemnar l’assassinat d’una veïna de Barcelona perpetrat el passat 29 de desembre. El 5 de gener, els Mossos van detenir l’exparella de la dona com a pressumpte autor del feminicidi,

Amb la confirmació d'aquest nou cas s'eleva fins a 15 la xifra de dones assassinades per la seva parella o exparella a Catalunya durant del 2023, el pitjor any de l'última dècada.

El minut de silenci ha finalitzat amb un aplaudiment i el parlament de la regidora de Feminisme i Diversitats, Natalia Segura, en què novament ha expressat el compromís municipal en la lluita contra la violència masclista i en la necessitat que totes les persones s'impliquin en la seva eradicació. Durant l’acte també s’ha fet esment a l’assassinat descobert el 8 de gener a Barcelona de dos infants, de 7 i 10 anys. Els infants van morir presumptament a mans del seu pare que després es va suicidar. Els Mossos d’Esquadra investiguen els crims com un possible cas de violencia vicària.

On demanar ajuda? 
Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha el telèfon 900 900 120, específic d'atenció i informació. Funciona les 24 hores cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial. En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

Arxivat a: Igualtat
Parlament de la regidora de Feminisme i Diversitats, Natàlia Segura
Concentració i minut de silenci al davant de l'Ajuntament
Concentració i minut de silenci al davant de l'Ajuntament
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona