CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La nova campanya d’intervenció arqueològica al Castell de Sant Miquel se centra en la capella i una part de la muralla

La nova campanya d’intervenció arqueològica al Castell de Sant Miquel se centra en la capella i una part de la muralla

29/12/2023

L’equip d’arqueòlegs i arqueòlogues ha iniciat nous treballs al conjunt medieval del castell per desenrunar i documentar la capella i el seu voltant, així com per recuperar un tram de la muralla jussana que delimitava la fortificació.

Abans d’acabar l’any, aquests dies s’ha reprès el programa d’intervencions arqueològiques al Castell de Sant Miquel.

L’equip de professionals que s’hi dedica ha començat a treballar en el desenrunament i la documentació de la capella de Sant Miquel i la zona que l’envolta. Les feines també inclouen la recuperació d’un tram de la muralla jussana que delimitava la fortificació quan va estar en funcionament.

Segons les previsions, aquesta intervenció finalitzarà durant el mes de gener i servirà per recaptar dades per aprofundir en el coneixement de l’evolució constructiva i poblacional del castell.

Per facilitar les actuals feines, recentment agents del Parc de la Serralada Litoral i voluntaris/àries de l’ADF La Conreria han adequat i netejat l’entorn on s’han focalitzat les actuacions de l’actual campanya, uns treballs que han millorat la visibilitat del monument des de gran part de Montornès.

El Castell de Sant Miquel, construït durant el segle XI i en ple funcionament fins al segle XV, està protegit com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), la màxima categoria existent en elements arqueològics i patrimonials.

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
Treballs a la capella del Castell de Sant Miquel.
Treballs a la capella del Castell de Sant Miquel.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona