CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Tala d’arbres morts o malalts i plantació de noves espècies

Tala d’arbres morts o malalts i plantació de noves espècies

20/12/2023

Aquests dies s’han talat quatre àlbers afectats per fongs i plagues, així com set pollancres, sis cirerers i sis aurons morts per la sequera. També s’ha previst la plantació de 20 plàtans amb sistema de reg per degoteig i de 10 roures australians i altres arbustos a diversos punts del municipi.

Per prevenir possibles caigudes de branques i troncs, aquesta setmana l’Ajuntament ha talat arbres a parcs i jardins del poble.

Concretament s’han retirat quatre àlbers (Populus alba), d’uns 14 metres d’alçada, de les zones de gespa de la plaça de Lluís Companys. Estaven afectats per fongs (Ganoderma sp) i plagues (Sesia apiformis) i perillava la seva estabilitat, tenint en compte que tenien branques seques, esquerdes al tronc i perforacions de les larves a la base.

També s’han talat set pollancres (Populus nigra) ubicats a la zona més alta del parc dels Gegants, així com sis cirerers (Prunus serrulata) i sis aurons (Acer saccharinum) a la gespa del carrer del Molí entre el carrer de Lleida i l’avinguda d’Icària, morts per la sequera. Són espècies que requereixen un alt consum d’aigua i que no han estat regades per les restriccions marcades per la sequera. Tenien un sistema de reg per aspersió que no s’ha fet servir, respectant la normativa. Els exemplars talats són els que han patit una defoliació completa o pràcticament completa, que comprometia la seva supervivència.

Plantacions al passeig fluvial i a l’avinguda de Barcelona

A banda de la tala d’arbres, s’ha previst la plantació de 20 plàtans (Platanus sp) al passeig fluvial, entre l’avinguda de Barcelona i la passera de vianants. Es regaran amb un sistema de degoteig.

A més, es plantaran 10 roures australians (Grevillea robusta) i altres arbustos (Viburnum, Salvia…) a la zona de l’avinguda de Barcelona entre el carrer de Villanueva de Nicaragua i l’avinguda d’Ernest Lluch. Les espècies contribuiran a disminuir l’impacte de la carretera als habitatges propers.

La inversió total de l'enjardinament del passeig Fluvial i de l'avinguda de Barcelona se situa a l'entorn dels 36.500 €.

 

Arxivat a: Medi Ambient, Territori
Tala d'arbres al carrer del Molí.
Fongs a un àlber de la plaça de Lluís Companys.
Pollancres morts i/o malalts al parc dels Gegants.
Fals abet al carrer de Can Parera.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona