CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Totes les propostes presentades al +30 Kosmos tiraran endavant

Totes les propostes presentades al +30 Kosmos tiraran endavant

13/11/2023

Dissabte es va celebrar l’assemblea de la segona edició dels pressupostos participatius +30 Kosmos. Hi ha cinc propostes que es duran a terme al llarg del 2024.

Aquest cap de setmana s’ha celebrat l’assemblea del projecte participatiu +30 Kosmos. La iniciativa, que ha arribat a la segona edició, pren com a model el projecte Kosmos de pressupostos participatius per al jovent, que ja fa anys que funciona.

El +30 Kosmos dona suport a persones del poble majors de 30 anys perquè puguin tirar endavant propostes que ajudin a fer poble i enforteixin els vincles entre el veïnat.

L’any 2024 es duran a terme cinc iniciatives, de les quals n’hi ha tres de noves i dues que es reediten.

Entre les noves hi ha la titulada “El lipedema no nos frena”, amb activitats per donar a conèixer aquesta patologia sovint mal diagnosticada que afecta un 18% de les dones i un 11% dels homes a tot el món. També es durà a terme el “Cani x Montornès”. Es tracta d’un esdeveniment esportiu amb gossos pels camins i senders de Montornès, que inclourà una cursa cronometrada i una passejada no competitiva, amb un acte final festiu.La tercera proposta nova que tirarà endavant són unes “Jornades masoveres”, similar a la que es va celebrar a Montornès el 2018, per treballar la feminitat des d’una visió multicultural i familiar.

Al costat d’aquestes activitat, l’any vinent es durà a terme la reedició de l’"Urban Enduro" pel poble, i el “Som estrellats”, una proposta liderada pels veïns i veïnes del carrer de l’Estrella que guarneixen i donen vida al seu carrer per Festa Major amb molta creativitat i participació.

El mes de desembre es farà una reunió amb tots els grups motors per establir el calendari de realització de les activitats. La inversió total serà de 17.250 €. 

L’experiència dels primers +30 Kosmos

Al llarg d'aquest 2023 s'han dut a terme set activitats liderades pels grups motors de la primera edició del +30 Kosmos, amb una gran acollida de participants i públic. El mes de març, i formant part de la programació del 8M, es va celebrar la jornada “Arrels”, dedicada al lideratge i el feminisme. El mes d’abril, es va poder veure l’exposició fotográfica “Parkinson al desnudo” i es van dur a terme activitats a l’entorn de la malaltia. A començament de juny el veïnat va poder viure tota la diada "Diversitat festiva" i, per Sant Joan, una exhibició de talents a Montornès Nord, amb el festival "Mon-talent". Al juliol es va celebrar una "Nit de monòlegs" a la plaça de Pau Picasso i al setembre el veïnat del carrer de l’Estrella va protagonitzar la primera edició del “Som estrellats”. La programació es va completar l'1 d’octubre amb  la primera edició de l’"Urban Enduro".

Arxivat a: Ciutadania, +30 Kosmos
Foto de família dels grups promotors de les propostes del +30 Kosmos 2024
Presentació de propostes a l'assemblea del +30 Kosmos
Presentació de propostes a l'assemblea del +30 Kosmos
Presentació de propostes a l'assemblea del +30 Kosmos
Totes les propostes acceptades en la 2a edició del +30 Kosmos
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona