CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Les comunitats energètiques, centre de la 6a Fira de l’Economia Social i Solidària de Montornès

Les comunitats energètiques, centre de la 6a Fira de l’Economia Social i Solidària de Montornès

08/11/2023

Aquest dissabte, 11 de novembre, a les 11 h, el Teatre Margarida Xirgu acollirà la taula rodona “L’autoconsum i les comunitats energètiques” moderada pel meteoròleg i activista mediambiental Francesc Mauri.

La Fira de l’Economia Social i Solidària de Montornès està dedicada aquest any a les comunitats energètiques. L’objectiu és donar a conèixer a la ciutadania les opcions que hi ha per avançar cap a un consum energètic més sostenible i socialment just, que pugui beneficiar el màxim de persones.

Les comunitats energètiques són una forma d’organització que implica la ciutadania, les pimes i les administracions locals per decidir com produir, gestionar i utilitzar l’energia amb l’objectiu de beneficiar-se col·lectivament. Un exemple bàsic seria la generació d’energia elèctrica o tèrmica a partir de plaques fotovoltaiques. Generalment l’objectiu és l’autoconsum de les comunitats on s’instal·len, però també es poden compartir els excedents. A partir d'aquest inici, una comunitat pot evolucionar cap a l'ús del vehicle elèctric amb la instal·lació de carregadors, cap al cotxe compartit com a manera d'estalvi energètic, etc.

Aquest dissabte, 11 de novembre, a les 11 h, la Sala Gran (soterrari) del Teatre Margarida Xirgu acollirà una taula rodona que permetrà conèixer les experiències de Caldes de Montbui, amb la veu del regidor d’Acció Climàtica, Jordi Martín Forns, i de Santa Perpètua de Mogoda, amb el tècnic de Transició Energètica, Francesc Domínguez. També hi participarà Sandra Redondo de Mirada Cooperativa com a membre de CIVIC Energy, proveïdora i impulsora de CEL (Comunitats Energètiques Locals) i integrant de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. La taula estarà moderada pel conegut meteoròleg, activista i expert en temes de medi ambient Francesc Mauri.

La jornada està organitzada per l’Ajuntament de Montornès i compta amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i de la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: Medi Ambient, Territori
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona