CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Nota informativa sobre la nova Llei de Protecció dels Drets i Benestar dels Animals

Nota informativa sobre la nova Llei de Protecció dels Drets i Benestar dels Animals

29/09/2023

La llei estatal entra en vigor aquest divendres 29 de setembre, però hi ha preceptes com l’obligatorietat de contractar una assegurança de protecció civil que no seran aplicables fins que s’aprovi un reglament que ho reguli.

Aquest divendres entra en vigor la nova Llei 7/2023, de 28 de març, de Protecció dels Drets i Benestar dels Animals. La normativa té efectes en les mascotes i exclou els gossos de caça i els d'altres activitats professionals. 

Entre les novetats que incorpora, la llei prohibeix deixar els gossos més de 24 hores sols a casa. Per a la resta de mascotes no poden estar més de tres dies consecutius sense supervisió.

També s’obliga a identificar les mascotes, garantir-los assistència sanitària i controlar-ne la reproducció.

L’assegurança obligatòria i el curs de tinença responsable, pendent de reglamentació 

La nova llei també estableix l’obligatorietat de disposar d’una pòlissa de responsabilitat civil per a la tinença de gossos i la realització d’un curs de tinença responsable. Aquests dos preceptes no s’aplicaran a l’espera de l’aprovació del reglament corresponent per part del govern de l’Estat (actualment en funcions). 

Què passa amb els gossos de races potencialment perilloses? 

Mentre no hi hagi un reglament específic, segueix vigent tant la normativa estatal com l’autonòmica respecte els gossos de races tipificades com a potencialment perilloses. Això vol dir que qui tingui en propietat un gos potencialment perillós ha de contractar un pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil derivada dels danys que pugui ocasionar el gos amb un mínim de 150.253,03 euros per sinistre, d’acord amb el que disposa la Llei 10/1999, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos. 

En els arxius adjunts trobareu la nota informativa emesa per la Direcció General dels Drets dels Animals del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i un díptic informatiu sobre la nova llei del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya.

Arxivat a: Ciutadania, Promoció de la Salut
(Imatge: Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunnya)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona