CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Aquesta Festa Major, “Només Sí és Sí”

Aquesta Festa Major, “Només Sí és Sí”

14/09/2023

El Departament de Feminisme i Diversitats de l’Ajuntament ha reeditat la campanya de sensibilització contra les agressions masclistes durant les festes. Les nits del 15, 16 i 17 de setembre, la zona de concerts comptarà amb un Punt Lila amb professionals que donaran informació sobre el tema. El Departament de Salut Pública habilitarà l'Espai Crític, de prevenció i informació sobre consum d'alcohol i drogues.

Sota el lema “Només Sí és Sí”, en el marc de la Festa Major de Montornès, el Departament de Feminisme i Diversitats de l’Ajuntament ha impulsat la campanya contra les agressions masclistes durant les festes amb l’objectiu d’incorporar la mirada feminista a les activitats i de refermar el compromís d’eradicar les agressions sexistes.

Per sisè any consecutiu, les persones que assisteixin als espectacles de la zona de concerts ubicada a l’aparcament del CEM Les Vernedes podran acudir al Punt Lila de prevenció contra les violències sexuals i masclistes. L’equip de professionals els orientarà en cas de dubte i donarà resposta davant d’una situació de violència masclista.

L’estand del Punt Lila hi serà present les nits del 15, 16 i 17 de setembre, de 23 h a 5 h. A més, durant les hores de funcionament de la parada estarà operatiu el telèfon 660 277 470.

Espai Crític: menys riscos, més plaer

A més, aquests dies, a la mateixa zona de concerts també s’habilitarà l’anomenat Espai Crític. És tracta d’una iniciativa emmarcada en el CRÍTIC, el Servei de Prevenció de Drogues i Pantalles de la Mancomunitat del Galzeran. L'espai oferirà informació sobre prevenció de riscos sexuals i de consum d'alcohol i altres substàncies, així com hidratació amb aigua i fruita. Enguany, tant la zona de concerts com la Fontapa comptaran amb dues fonts d’aigua potable que permetran refrescar-se i omplir el got de franc.

Pel que fa a la campanya contra les agressions sexistes, el recinte firal tornarà a esdevenir un espai lliure de masclisme, amb atraccions lliures d’imatges de dones com a objectes sexuals i amb contingut eròtic.

Arxivat a: Cultura i festes, Igualtat
Recursos disponibles contra les agressions sexistes i masclistes.
Material informatiu sobre el Punt Lila.
Informació de l'Espai Crític

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona