CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > "Som estrellats", la proposta veïnal del carrer de l'Estrella per Festa Major

"Som estrellats", la proposta veïnal del carrer de l'Estrella per Festa Major

13/09/2023

Seguint una tradició que va començar durant la pandèmia, el veïnat del carrer de l'Estrella ha guarnit la via amb samarretes i banderoles de tots els colors. La iniciativa d'enguany va ser una de les escollides dins dels pressupostos participatius +30 Kosmos. La decoració romandrà exposada tota la Festa Major.

L’ambient de la Festa Major es comença a respirar pels carrers del poble. Al carrer de l'Estrella, des d’aquest dimarts, es poden veure fileres de samarretes penjades de procedències diverses, de mides diferents  i de tots colors.

En primera línia hi ha les samarretes de les penyes Pere Anton i Bartomeus, el Ball de Diables i Drac de Montornès, la colla de Geganters, la samarreta de la Festa Major d’enguany i la que els mateixos veïns i veïnes han creat amb el logo “Som Estrellats”. També hi penja una amb la frase “Viure és urgent” en homenatge al Blanxi, veí ja mort del carrer.

Els veïns i veïnes van presentar l’activitat a la primera edició dels pressupostos participatius +30 Kosmos del Departament de Participació Ciutadana i van aconseguir que la seva proposta fos de les més votades. 

Aquest dimarts, la comissió organitzadora de la proposta ha fet un acte de presentació amb un brindis i la lectura d’un discurs a càrrec d’un dels veïns, Josep Gurri. El grup va començar a decorar el carrer durant la pandèmia de la COVID-19, moment en el qual es va enfortir el sentiment de comunitat, que ha continuat fins avui. El 21 d’octubre, el veïnat celebrarà un sopar de germanor.

Darreres activitats dels +30 Kosmos

Les propostes sorgides dels pressupostos participatius +30 Kosmos del Departament de Participació Ciutadana arribaran a la seva fi al desembre, amb una projecció de cinema adaptat a càrrec del grup Diversitat Festiva. Es tracta de la segona part del projecte, la primera va ser al juny amb I Fira d'Entitats per a la Diversitat Funcional.

Abans, l’1 d’octubre, se celebrarà a Montornès una jornada d’Enduro XC urbà.

Fins al moment, i dins del +30 Kosmos, s’ha fet l’exposició fotogràfica Parkinson al desnudo, una nit de monòlegs a la plaça de Pau Picasso, el concurs Mont-Talent durant les Festes de Sant Joan i la jornada Arrels: Empremtes i llegat amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Arxivat a: +30 Kosmos, Ciutadania
Brindis entre el veïnat "Som Estrellats".
El veïnat del carrer Estrella decorant el carrer.
El veïnat del carrer Estrella decorant el carrer.
El veïnat del carrer Estrella decorant el carrer.
Josep Gurri, veí del carrer Estrella, fent el discurs de presentació de la proposta.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona