CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La cultura popular torna a ser protagonista a la commemoració de la Diada

La cultura popular torna a ser protagonista a la commemoració de la Diada

11/09/2023

L’acte ha començat amb un minut de silenci en senyal de dol per les víctimes del terratrèmol al Marroc. Els parlaments han acabat amb unes paraules de condol de l'alcalde per l'accident mortal de diumenge a Montmeló. La commemoració de la Diada ha comptat amb l'assistència d'unes 250 persones.

Com cada 11 de setembre, Montornès ha commemorat la Diada Nacional de Catalunya amb un matí solemne i cultural entorn el monòlit de l’Onze de Setembre.

Enguany, més de 250 persones han assistit a la jornada, entre elles representants d'una quinzena d’entitats socials, culturals, polítiques i esportives del municipi.

Com a mostra de dol cap a les víctimes del terratrèmol patit a Marroc, l’acte s’ha obert amb un minut de silenci. Tot seguit, i com ve sent tradició, tres representants de la Policia Local de Montornès han hissat la bandera mentre la Coral La Lira i la Cobla Foment del Montgrí interpretaven El Cant de la Senyera. Després, la Coral de La Lira ha cantat les peces Muntanyes del Canigó i L’havanera del Vallès.

La gran novetat d’aquest any ha estat la interpretació del Ball de l’Homenatge per dues dansaires: Anna Boné i Júlia Espias, amb l’acompanyament del músic Dani Garrido, tots tres veïns del poble. Seguidament, s’ha donat pas a les ofrenes florals de les entitats i a la lectura del manifest per part de l’alcalde, José A. Montero. El text ha estat subscrit pels grups municipals de Montornès en Comú,FEM Montornès, el Partit dels Socialistes i Esquerra Republicana de Montornès.

L’himne de Els segadors tampoc podia faltar a la Diada. La coral La Lira i la cobla Foment de Montgrí han unit forces per interpretar la peça abans de donar pas a les actuacions de l’Esbart Dansaire de La Lira, que ha ballat les coreografies La Monisca de Gerri a la Sal i el Ball de Majorales d’Horta de Sant Joan.

La jornada ha acabat amb uns parlaments de l’alcalde, José A. Montero, en els quals s’ha fet esment a la mort de 4 joves a Montmeló aquest diumenge. La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya ha Montornès ha acabat amb nou tirades de sardanes als jardins de l’Ajuntament. El repertori ha inclòs la sardana El meu Montornès, de l’autor Jordi Molina amb lletra de Pilar Casilla i adaptació per a coral i piano de Carles Rosat.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura i festes
Un moment de l'actuació de l'Esbart Dansaire de La Lira.
Els representants de la Policia Local hissant la bandera.
Un moment de l'actuació de la Coral La Lira.
L'ofrena del Ball de Diables i Drac de Montornès.
Un moment de l'ofrena floral, en aquest cas del Centro Cultural Andaluz.
Un moment del Ball de l'Homenatge.
L'alcalde, José A. Montero, llegint el manifest acompanyat de Jordi Delgado, de Montornès en Comú; Eva Díaz, del PSC; Fran Sánchez, de FEM Montornès; i Sergi Martínez i Mitjavila, d'Esquerra Republicana de Montornès.
Veïns i veïnes ballant sardanes interpretades per la Cobla de Montgrí.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona