CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Comunicat de l’Ajuntament de Montornès del Vallès sobre la situació generada arran de la intervenció de la DGAIA

Comunicat de l’Ajuntament de Montornès del Vallès sobre la situació generada arran de la intervenció de la DGAIA

21/07/2023

Davant de la situació que s’ha produït els darrers dies a Montornès amb la intervenció de la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència) en relació a una menor del municipi, l’Ajuntament de Montornès del Vallès vol manifestar el següent:

Deixar ben clar que l’equip professional de l’Ajuntament que intervé en casos com aquest ho fa sempre segons els protocols legals establerts, seguint les indicacions de DGAIA i posant per davant la protecció de la menor afectada. Per això tenen tot el suport institucional del govern local.

Rebutgem absolutament les mentides, acusacions intolerables i les amenaces que determinades persones han adreçat als professionals de l’Ajuntament i al govern local, que s’han fet públiques en diferents actes i s’han estès a través d’Internet.  En aquest sentit, estem estudiant emprendre accions legals contra les persones que les han proferit i serem contundents.

Lamentem l’afectació negativa a la intimitat de la menor i la seva família, així com als seus drets, que han pogut tenir les accions de protesta impulsades per algunes persones aquests dies. En relació a aquest aspecte també emprendrem les accions legals que siguin necessàries.

Manifestem el nostre ple suport a l’Escola Marinada, que s’ha vist assenyalada injustament en aquesta situació i fem nostre plenament el seu posicionament públic, que diu el següent: 

Benvolguts i benvolgudes, 
Davant les acusacions abocades i que s’han difós contra els professionals del centre i en general contra l’escola, manifestem que: 
Tots els professionals i les professionals de l’escola Marinada assumim la protecció de tots els infants del centre i continuarem realitzant les accions que estem obligats i obligades a fer davant qualsevol fet i/o situació que detectem que atempti contra la seguretat, benestar i drets dels menors. 
Denunciem l’exposició pública de la que ja és exalumna de l’escola, exposició de la seva vida i imatges a través de xarxes socials. 
Demanem que totes les persones que ens han acusat de fer informes falsos, de racistes i  maltractar als nostres alumnes, es retractin a través dels mateixos canals i xarxes a través dels quals han fet públiques les seves acusacions.
Per aquelles persones que no tenen coneixement, informar-les que el tema està judicialitzat, i per tant, qualsevol informació que es cregui rellevant, sigui del caire que sigui, s’hauria de comunicar a la jutge que instrueix el cas i no a través de les xarxes socials. 
Els danys causats a l’escola no seran fàcils de reparar i pel que fa a nivell professional no descartem prendre accions legals contra les acusacions adreçades a professionals i a les seves actuacions. 
El qüestionament d’algunes persones ha fet mal al nom de l’escola i nosaltres ens sentim decebudes per la manca de confiança i pel que fa per part nostra serà difícil restablir-la en alguns casos.
Volem agrair el suport rebut per part de famílies del centre, així com de professionals de diferents àmbits municipals que s’han preocupat de com ens hem sentit aquests dies i que en alguns casos ens han recolzat des de l’inici d’aquest procés. 
Marinada és la nostra escola, el nostre lloc de treball, i forma part del nostre treball protegir a tots els infants. Qui no ho accepti, entengui o comparteixi, als nostres ulls serà còmplice de qualsevol acció que vagi en contra del benestar i seguretat dels menors. Sempre desitgem i desitjarem el millor benestar dels nostres alumnes i de les nostres alumnes. Aquesta escola sempre estarà al costat dels alumnes i exalumnes. 
Atentament.
Equip Educatiu Escola Marinada


Conjuntament, Ajuntament i Escola Marinada, refermem que les institucions funcionem correctament, acomplint les lleis establertes, i apliquem els protocols per protegir els alumnes i les seves famílies, i així continuarà sent perquè és la nostra obligació.

No entenem que s’hagi estès una preocupació entre altres famílies en relació a la situació dels seus propis fills i filles. Totes elles han d’estar tranquil·les i han de confiar en les institucions que protegeixen els seus drets i el de les seves criatures.

Lamentem les conseqüències negatives cap a la convivència i la cohesió social del barri de Montornès Nord i del municipi en el seu conjunt, que tenen determinades accions de protesta que s’han desenvolupat aquests dies; les informacions falses i manipulades que s’han difós, i les actituds negatives i manipulacions d’algunes persones que han liderat les protestes. Vincular la intervenció de les institucions a suposades voluntats racistes és una enorme irresponsabilitat. Es corre el risc d’estigmatitzar una part de la comunitat, generant rebuig i enfrontaments que poden tenir conseqüències molt negatives.

Fem una crida a la calma i la serenor. Aquest cas està en mans dels jutjats i de la DGAIA, que són els responsables i no hi ha cap dubte que prendran les decisions adequades per protegir la menor i els drets de la seva família.

Arxivat a: Ajuntament
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona