CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès contra les violències masclistes i LGBTIfòbiques

Montornès contra les violències masclistes i LGBTIfòbiques

28/06/2023

Coincidint amb la celebració del dia de l’Orgull LGBTI, als accessos de Montornès s'han instal·lat diversos senyals permanents que evidencien el compromís del municipi contra les violències masclistes i LGBTIfòbiques. Els equipaments municipals també llueixen la bandera irisada, i al vespre s’il·luminaran la Torre del Telègraf i el Teatre Margarida Xirgu amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Un any més, Montornès se suma a la celebració del Dia de l’Orgull per donar visibilitat el col·lectiu LGBTI, promoure la igualtat i reivindicar els drets de les persones LGBTI i la no discriminació per raons d'orientació sexual o de gènere. Es tracta d’accions simbòliques per fer un pas endavant cap a la diversitat.

La més novedosa ha estat la instal·lació de tres senyals de color lila als accessos del poble amb l’escut del municipi i la llegenda “Montornès contra les violències masclistes i LGBTIfóbiques”.

S’han ubicat els senyals a la rotonda dels carrers de Carles Riba i de Can Parellada, a la rotonda de la confluència de les avingudes de Barcelona i d’Ernest Lluch, i a l’avinguda de l’Onze de Setembre (a l’altura de Can Parera), on romandran de forma permanent com a part de la senyalèctica identificativa del municipi.

Durant aquests dies també s’ha ubicat la bandera irisada a l’Ajuntament i altres equipaments municipals, i s'han significat els avatars de les xarxes socials. Al vespre s’il·luminaran la Torre del Telègraf i el Teatre Margarida Xirgu amb els colors de l’arc de Sant Martí. 

Què commemorem?
El 28 de juny és el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual en record dels anomenats fets de Stonewall — als Estats Units— que van tenir lloc el 28 juny de 1969. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals per primera vegada van dir prou a la discriminació a què havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGBTI.

Arxivat a: Igualtat
Senyal contra les violències masclistes i LGBTIfòbiques al carrer de Carles Riba.
Detall del senyal ubicat a Can Parera
Bandera irisada a la façana de l'Ajuntament
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona