CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Alerta i retirada d’Optisana Alcohol 96°

Alerta i retirada d’Optisana Alcohol 96°

20/06/2023

La Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha publicat recentment una alerta sobre Optisana Alcohol 96º. Segons l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris l’envàs està mal etiquetat: es ven com a alcohol el que realment és aigua oxigenada.

Durant les darreres setmanes ha estat retirat del mercat Optisana Alcohol 96º amb clorur de benzalconi antisèptic. Aquest biocida, fabricat  per Laboratoris Montplet, S.L.U., es distribueix en supermercats i botigues de conveniencia. L’AEMPS, Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, ha comunicat que el producte està mal etiquetat: es ven com a alcohol, quan en realitat és aigua oxigenada.

La Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha publicat, també recentment, l’alerta correponent. El lot afectat és el 30362.

Tot seguit us informem de les recomanacions per a les persones consumidores i per a les distribuïdores i establiments de venda. 

Recomanacions a les persones consumidores

  • No adquiriu cap unitat del lot afectat d’aquest producte.
  • Si disposeu d’alguna unitat del lot afectat d’aquest producte, deixeu-la d’utilitzar de manera immediata. 

Recomanacions a les persones distribuïdores i establiments de venda

  • Si disposeu d’unitats del lot afectat d’aquest producte, immobilitzeu-les i cesseu-ne la comercialització, de manera immediata.
  • Contacteu amb el proveïdor d’aquest producte i gestioneu la devolució de les unitats del lot afectat. 

Per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb aquesta alerta sanitària, podeu enviar un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e), indicant, en l'assumpte del correu, la referència i la marca i nom comercial del producte afectat. 

Podeu accedir al contingut d'aquesta alerta, i al d'altres que s'han difós sobre productes cosmètics, de cura personal i biocides, al següent lloc web del Departament de Salut: https://medicaments.gencat.cat/ca/professionals/seguretat/alertes/alertes-de-productes-cosmetics/

Si heu experimentat o teniu coneixement de que algú ha patit algun efecte no desitjat atribuïble a l’ús d’un producte cosmètic, podeu comunicar-ho a través del portal NotificaCS.

Arxivat a: Promoció de la Salut
Imatge del producte afectat (Font: AEMPS)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona