CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Construint vincles i imaginació a través de la lectura

Construint vincles i imaginació a través de la lectura

12/06/2023

Gairebé 40 infants i joves han participat en els programes de reforç lector LECXIT i Veus amb Altaveus aquest curs a la Biblioteca i en el marc del projecte Montornès, Poble Lector. En els darrers dies s’ha celebrat la cloenda de les dues activitats i dels clubs de lectura de 8 a 13 anys.

Un curs més, els més petits han tornat a compartir espais de creació d’hàbits de lectura a través de projectes i activitats que tenen lloc a la Biblioteca i dins del projecte Montornès, Poble Lector impulsat per l’Ajuntament amb la col·laboració dels centres educatius del municipi.

El 9 de juny a la tarda, la Biblioteca va acollir la cloenda del programa LECXIT, de les sessions Veus amb Altaveus i de tres dels quatre club de lectura adreçats a infants i joves de 8 a 13 anys. A l’acte es va fer el lliurament de diplomes als i les participants.

En el cas del LECXIT, setmanalment, un total de 14 alumnes de 5è i 6è de les escoles de primària han rebut acompanyament d’altres 14 joves voluntaris/àries de 3r i 4t d’ESO dels instituts del poble per descobrir lectures de manera conjunta i compartir converses i activitats per treballar la comprensió. L’objectiu d’aquest projecte de la Fundació Bofill és fomentar la lectura per millorar l’enteniment i progressar en totes les matèries.

Una altra de les activitats consolidades a la Biblioteca és la que s’anomena Veus amb Altaveus. Enguany, també una vegada a la setmana, 10 alumnes de 3r i 4t de primària han llegit en veu alta amb l’acompanyament d’un/a professional de l’equipament.

A més, una trentena d’infants i joves de 8 a 13 anys han participat en tres dels quatre clubs de lectura que hi tenen lloc. Durant tot el curs han llegit 9 lectures per compartir punts de vista i realitzar dinàmiques lectores.

L’acte de cloenda de les activitats va comptar amb la presència de l’alcalde en funcions, José A. Montero, i la regidora de Cultura en funcions, Mercè Jiménez. La trobada va acabar amb un ImproShow a càrrec de tres alumnes de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre de Montornès.

Arxivat a: Cultura i festes, Educació
Un moment de l'acte.
Professionals que han dinamitzat els clubs de lectura i les sessions del LECXIT i Veus amb Altaveus.
Un moment de l'acte.
Participants en el club de lectura juvenil.
Participants en el LECXIT.
Participants en el club de lectura infantil.
Participants en l'activitat Veus amb Altaveus.
ImproShow a càrrec de tres alumnes de l'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Tea
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona