CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > A punt per unes festes de Sant Joan plenes d’espectacles

A punt per unes festes de Sant Joan plenes d’espectacles

08/06/2023

Del 17 al 25 de juny Montornès Nord tornarà a ser l’escenari de les festes de Sant Joan, que al poble arriben a la 49a edició. La programació d’activitats inclou una vintena de propostes culturals i esportives per a tots els públics.

Com a benvinguda a l’estiu, un any més, i ja en són 49, el barri de Montornès Nord acollirà tot d’activitats lúdiques a l’entorn de Sant Joan. Bona part de les propostes compten amb la col·laboració de la Comissió de Festes de Montornès Nord.

Les festes començaran el tercer cap de setmana de juny, concretament el dia 17 amb el campionat de bitlles del Casal de la Gent Gran Nord i la 6a Marxa Nocturna de Sant Joan del Club Atletisme Montornès. L’endemà hi haurà quatre activitats més: El Gran Joc de la Bandera de les penyes Pere Anton i Els Bartomeus, el vermut popular a la plaça de Federico García Lorca i el Festival de danses al pati de l’Escola Marinada.

Com a avantsala als actes centrals de Sant Joan, el dijous 22 de juny, a les 19 h, tindrà lloc el XV recital de poesia Bernardo López, una lectura de textos en llengües diferents.

El tret de sortida a les festes serà el 23 de juny amb la cercavila de gegants, la lectura del pregó a càrrec de l’associació La Remençada i la posada del mocador, activitats que continuaran amb un petit correfoc a càrrec del Ball de Diables i Drac de Montornès i l’encesa de la foguera.

El cap de setmana del 24 i 25 de juny inclourà altres activitats emblemàtiques com la paella popular de la Unió de Botiguers, l’espectacle de varietats i el berenar per a la gent gran, entre d’altres. El concurs de talents Mont-Talent, sorgit dels pressupostos participatius +30 Kosmos, tancarà la programació de Sant Joan el mateix diumenge 25 de juny a la nit.

Important: Enguany, tenint en compte la situació actual de sequera, s'ha decidit evitar activitats com la festa de l’escuma o el tobogan aquàtic, també amb l’objectiu d'estalviar aigua i de sensibilitzar el veïnat sobre la necessitat de fer-ne un ús responsable.

Respecte i inclusió per Sant Joan

Per segon any, l’Ajuntament ha reeditat la campanya de sensibilització “Per un Sant Joan inclusiu, il·lumina Montornès”, que convida la ciutadania a ser més prudent amb l’ús de la pirotècnia i a fer-ne ús només la nit de Sant Joan.

En aquest sentit, es proposa substituir els petards sonors pels lluminosos per tal d’evitar molèsties en infants, gent gran, persones amb hipersensibilitat i animals. Així mateix, es recorda que està prohibit fer fogueres i llençar material pirotècnic a menys de 500 metres de zones boscoses, i es remarca que cal respectar el mobiliari urbà i el descans del veïnat.

A més, amb l’objectiu de facilitar l’accés de persones amb hipersensibilitat a la fira, cada dia, de 18.30 a 20 h, les atraccions no emetran música ni sons estridents.

VENDA ANTICIPADA Per aconseguir els tiquets de la paella (vegetariana o mar i muntanya) a 5 €, els tiquets gratuïts del berenar per a la gent gran i els mocadors de les festes cal adreçar-se al mercat setmanal dels dissabtes 10 i 17 de juny de 10 a 13 h, a les botigues Frutos Secos Ike, El Gato con Botas i Pollería Angelita, o al Casal de la Gent Gran Nord.

Arxivat a: Cultura i festes
Imatge de la programació.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona