CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Vibrant i emotiva tornada al carrer del musical “La Remençada"

Vibrant i emotiva tornada al carrer del musical “La Remençada"

08/05/2023

Dissabte més de 800 persones van seguir la representació que tornava, després de quatre anys, al format dels escenaris itinerants al carrer, instal·lats al parc dels Gegants i a les places dels Remences i de Pau Picasso. L’obra va estrenar veus i arranjaments musicals.

El veïnat no va faltar, dissabte a la tarda, a la cita de La Remençada, el gran musical de Montornès sobre la revolta remença. Ja són vuit les representacions muntades per l’associació La Remençada.

A l’entorn de 800 persones van seguir l’espectacle teatral, que enguany recuperava el seu format original al carrer. L’any 2019 va ser la darrera posada en escena i, a partir d’aquí, les representacions del musical van quedar interrompudes a causa de les mesures derivades de la pandèmia de la COVID-19, tret de l’adaptació del 2021 al Teatre Margarida Xirgu.

L’obra recrea els episodis històrics de la revolta remença que va tenir lloc el 4 de gener de 1485 a Montornès, en què els pagesos de la comarca, dirigits per Bartomeu Sala, van derrotar l’exèrcit de la Diputació del General comandat pel veguer Pere Anton de Rocacrespa.

Dissabte al voltant de 40 actors, actrius i persones col·laboradores de Montornès i municipis de l’entorn van escenificar aquesta història de l’escriptor local Xavier Bertran musicada pel compositor Xavier Baurier i amb l’actor vallesà Toni Figuera repetint com a director teatral.

Una de les novetats d’aquesta edició és la renovació de les cançons, que ara compten amb arranjaments i veus de major qualitat que posen la cirereta a aquest musical que va néixer de l’esforç personal i artístic del veïnat.

La proposta té el suport de l’Ajuntament i de diverses empreses i comerços del poble.

 

Arxivat a: Cultura i festes
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona