CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Preinscripcions a les formacions del Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de Montornès

Preinscripcions a les formacions del Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de Montornès

25/04/2023

Del 2 al 12 de maig romandrà obert el termini de preinscripció als cursos del PFI-PTT. Per formalitzar les sol·licituds cal adreçar-se presencialment a l’Institut Marta Mata amb cita prèvia (trucant al 93 568 65 68).

Els cursos gratuïts del Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) s’adrecen a joves d’entre 16 i 21 anys que no tenen el graduat d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Les formacions tenen lloc a les dependències de la Masia El Molí i l’Institut Marta Mata.

Es mantenen els dos mòduls professionals que hi havia fins ara: Auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis en restauració i Auxiliar de fabricació mecànica, ajust i soldadura. Al primer s’ensenyen operacions bàsiques de preparació i conservació d’elaboracions culinàries senzilles, així com presentacions d’aliments i begudes assistint en els processos de servei i atenció al client. Al segon mòdul s’aborden nocions bàsiques de mecanització; muntatge i soldadura d’elements fèrrics, no fèrrics i plàstics; i tasques de manteniment industrial i reparació de motors.

Les classes són en grups reduïts i en elles es fomenta l’autonomia i la responsabilitat professional de l’alumnat. L’equip docent els acompanya i orienta de manera individualitzada.

Els i les estudiants que superen el curs poden accedir a un cicle formatiu de grau mitjà, cursar el GESO a les escoles d’adults o bé treballar com a auxiliar amb un certificat professional de nivell 1.

El PTT, sempre en contacte amb les empreses

A banda de la matèria teòrica, els cursos inclouen pràctiques en empreses i visites de professionals de la zona i exalumnes que proporcionen una visió actualitzada del món empresarial als i les joves.

Entre les activitats que l’alumnat ha fet aquest curs hi ha un taller demostració de soldadura amb TIC organitzat per Hidralair amb la col·laboració de la marca SOLTER. Els i les estudiants del mòdul de fabricació mecànica, ajust i soldadura també van participar en la 1a Mostra de PFI-PTT de Fabricació Mecànica el març al recinte Roca Umbert de Granollers.

Pel que fa als joves d’Hoteleria, cuina i serveis en restauració, han participat en la Fira Guia’t de Granollers amb la preparació d’un arròs de muntanya i han visitat restaurants com el de l’Hotel Atenea Vallès dins de la formació en centres de treball. A més, per Sant Jordi van elaborar unes galetes que van regalar al professorat de l’Institut Marta Mata.

Per fer les preinscripcions al PFI-PTT cal adreçar-se de manera presencial a l’Institut Marta Mata, amb cita prèvia sol·licitada al telèfon 93 568 65 68 (de dilluns a divendres, de 8 a 15 h). En cas de dubte o consulta: Fabricació mecànica, ajust i soldadura: Montse Bernades. 662 38 91 64 i (Necessites javascript per veure aquest correu-e)  Hoteleria, cuina i serveis en restauració: Sandra Hernández. 93 568 65 68 i (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: Educació
Cursos de cuina i fabricació mecànica al PTT de Montornès. (imatges: PTT)
Curs d'Auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis en restauració. (imatge: PTT)
Curs d'Auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis en restauració. (imatge: PTT)
Visita de l'alumnat de Fabricació mecànica i soldadura a la 1a Mostra de PFI-PTT de Fabricació Mecànica de Granollers. (imatge: PTT)
Visita d'exalumnes del mòdul d'Auxiliar de fabricació mecànica, ajust i soldadura.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona