CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Cap de setmana de Sant Jordi multitudinari a Montornès

Cap de setmana de Sant Jordi multitudinari a Montornès

24/04/2023

Veïnat, entitats i comerços locals no s’han volgut perdre la celebració de la diada al municipi, amb parades, tallers i espectacles durant dos dies a la plaça de Pau Picasso.

Després d’un Sant Jordi 2022 marcat per la pluja intermitent, enguany la festa dels llibres i les roses ha tornat a brillar.

Durant tot el dia, sobretot al matí, riuades de persones van omplir la plaça de Pau Picasso per fer una ullada a les parades d’entitats i comerços locals, que, a més de vendre de llibres i roses, duien a terme tallers i es donaven a conèixer al veïnat. El menjar va venir de la mà de la Unió de Botiguers, que va preparar un vermut popular.

Per amenitzar la jornada, els artistes Joan Garriga i Madjid Fahem van oferir un concert al matí, mentre que a la tarda la Cobla Foment del Montgrí va dinamitzar una ballada de sardanes. El Ceballot del Ball de Diables i Drac de Montornès, el Bou de la Comparsa de Carnestoltes de Montornès i en Lluís i la Minerva dels Gegants de Montornès van tancar la festa amb un ball conjunt.

La Biblioteca va repensar la seva tradicional Marató de Contes amb l’Univers Biblio dissabte a la plaça de Pau Picasso, una proposta que fusionava els contes de la mOn mas i la Mercè Rubí amb espais de lectura, il·lustració i manualitats. El mateix matí, i divendres a la tarda, les famílies també van poder passar per la Biblioteca de la Curiositat Infinita, una instal·lació participativa de la companyia Marga Socias per experimentar i viatjar amb els llibres.

Un Sant Jordi integrador

Un any més, a l’entorn de la diada, voluntàries de l’associació local Volumont han entregat roses als usuaris i usuàries del menjador social ubicat al Casal de la Gent Gran Nord i també als domicilis de persones que fan ús dels Serveis Socials. Com a agraïment, els han lliurat punts de llibres que han elaborat en els dies previs.

També, 8 famílies i els seus fills/es fins a 3 anys que formen part del grup matern infantil han assistit a una sessió de contacontes que l’artista Mercè Rubí ha realitzat a la Biblioteca de Montornès.

L’abril cultural continua

Les activitats de Sant Jordi segueixen aquest dilluns amb l’exposició Una imatge, mil paraules a la Biblioteca. Fins al 12 de maig, el públic podrà veure una selecció d’instantànies que evoquen un passatge d’un llibre escollit per integrants de l’Associació Fotogràfica Montornès.

Les escoles de primària interpretaran la Cantata de Sant Jordi La Nana Bunilda el 27 d’abril al pavelló del CEM Les Vernedes. A més, el 29 a la tarda la companyia CreaMoviment representarà dues funcions de l’espectacle NIUS a l’Espai Cultural Montbarri, i el grup DORIGEN farà la preestrena del seu projecte musical La simfonia dels herois al Teatre Margarida Xirgu. També forma part del programa la projecció del film La maternal, de Pilar Palomero, que tindrà lloc el 30 d’abril a Montbarri dins del Cicle Gaudí.

Podeu veure una galeria d’imatges de Sant Jordi a l’enllaç adjunt.

Arxivat a: Cultura i festes
Concert amb Joan Garriga i Madjid Fahem.
Venda de roses a la plaça de Pau Picasso.
Paradetes de llibres a la plaça de Pau Picasso.
Contacontes i tallers "Univers Biblio" a la plaça de Pau Picasso.
"La Biblioteca de la Curiositat Infinita", al Teatre Margarida Xirgu.
Ball de sardanes amb la Cobla Foment del Montgrí.
Ball amb el Ceballot, en Lluis, la Minerva i el Bou de Montornès.
Contacontes i tallers "Univers Biblio" a la plaça de Pau Picasso.
Voluntàries de Volumont lliuren roses a les persones usuàries del menjador social.
Taller de punts de llibre amb les persones usuàries del menjador social.
Usuàries de l'espai matern infantil a la Biblioteca.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona