CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Més activitats lúdiques i pedagògiques amb el programa “Eduquem i gaudim en família” del 2n trimestre de l’any

Més activitats lúdiques i pedagògiques amb el programa “Eduquem i gaudim en família” del 2n trimestre de l’any

20/04/2023

La programació inclou una vintena de propostes, algunes amb periodicitat mensual i d’altres puntuals, com ara xerrades, sessions de contacontes, espectacles, espais de joc i tallers. S’ha habilitat un formulari al web montornes.cat/inscripcionseduquem per facilitar la inscripció a determinades activitats.

Aquests dies els departaments d’Educació i Infància de l’Ajuntament han posat en marxa la programació Eduquem i gaudim en família del 2n trimestre de l’any. El document recull una vintena de propostes adreçades a famílies que tindran lloc fins al juny.

Joc i reflexió al Centre Infantil Pintor Mir

Es mantenen activitats mensuals o periòdiques com l’Espai de Debat Educatiu (EDE), amb més trobades entre famílies i professionals per parlar sobre l’educació sexual i afectiva. Hi ha sessions programades els dies 21 d’abril, 19 de maig i 16 de juny. També es proposa un nou espai de joc el 28 d’abril, així com dues noves trobades de El Petit Mir, una activitat que combina el joc lliure amb les reflexions entre educadores de la Llar d’Infants Pública El Lledoner i mares i pares. Totes aquestes propostes tindran lloc al Centre Infantil Pintor Mir.

Tres mesos d’espectacles familiars

A més de la part més pedagògica, bona part del programa se centra en activitats puntuals de caràcter lúdic. Després del taller Cases i Coses, Sentits itinerants del 14 d’abril, les propostes continuaran amb la instal·lació participativa Biblioteca de la Curiositat Infinita amb sessions gratuïtes els dies 21 i 22 d’abril al Teatre Margarida Xirgu.

Els contes tenen especial protagonisme en la programació, amb sessions com Univers biblio el 22 d’abril a la plaça de Pau Picasso, a l’entorn de Sant Jordi. Les contacontes mOn mas i Mercè Rubí hi explicaran tot de relats galàctics. També hi haurà altres trobades literàries per a infants com les del 9 de maig amb Mercè Rubí, el 24 de maig amb Lídia Clua, el 8 de juny amb Rosa Pinyol i el 26 de juny amb Moi Aznar.

Com a propostes teatrals hi ha l’espectacle Nius, de la companyia CreaMoviment, una activitat perquè els infants experimentin amb els seus sentits en els seus primers 18 mesos de vida. També s’inclou la Mostra de Teatre Social del 5 de maig, amb noves creacions col·lectives dels grups de teatre del Centre Infantil La Peixera i el Centre Juvenil Satèl·lit. Ambdues funcions seran a l’Espai Cultural Montbarri.

Debat per a una educació transformadora

El programa també recull la xerrada Educar en la diversitat sexual i de gènere del 5 de maig al Centre Infantil Pintor Mir. En aquest cas, el sociòleg i expert en gènere i sexualitat Miquel Missé Sánchez reflexionarà sobre la incorporació de l’educació sexual i afectiva des de casa i des dels centres educatius d’una manera oberta i transformadora.

Portes obertes a l’EMMDT i a Pintor Mir

Ara que és a punt d’acabar el curs 2022-23, s’han programat jornades de portes obertes de caràcter presencial a l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre (6 de maig) i al Centre Infantil Pintor Mir (2 de juny) amb l’objectiu de donar a conèixer les instal·lacions de cada equipament i la seva oferta educativa.

Podeu consultar el detall de les activitats al programa de l’enllaç adjunt. Algunes d’elles requereixen inscripció prèvia. Com a novetat, s’ha habilitat un formulari a l’enllaç montornes.cat/inscripcionseduquem per a determinades propostes.

Arxivat a: Educació, Infància
Imatge de la programació.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona