CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > RECORDATORI: Continuen les restriccions per la situació excepcional per sequera

RECORDATORI: Continuen les restriccions per la situació excepcional per sequera

18/04/2023

Continua prohibit regar els jardins tant públics com privats amb sistemes d’aspersió o difusió amb aigua de xarxa. Tampoc es poden omplir o reomplir piscines buides ni sense recirculació d’aigua.

Des del passat 7 de març, més de 220 municipis de Catalunya, entre els quals hi ha Montornès, es troben en situació d’excepcionalitat per sequera.

Entre altres mesures restrictives n’hi ha dues de destacades:

Prohibició de regar els jardins

Està prohibit regar els jardins tant públics com privats amb sistemes d’aspersió o difusió amb aigua de xarxa, excepte pel que respecta al reg de supervivència d’arbres o de plantes que es realitzarà de nit i amb sistemes gota a gota o regadora. El reg de gespa queda prohibit en tots els casos. Sí que es permet el reg municipal amb aigües freàtiques sempre que no suposi una reducció de disponibilitat d’aigua per a l’abastament.

També es pot regar amb aigües de pluja recollides de les teulades o bé amb aigües regenerades procedents de depuradora pública, però sempre respectant les condicions indicades en l'estat d'alerta, o sigui, màxim de 450 m3/ha/mes, reg nocturn (de 20 a 8 h), mínima quantitat possible i no regar en moments de pluja.

És per aquesta raó que no es reguen les zones de gespa del municipi i estan adquirint aquest color groguenc. 

Prohibició d'omplir les piscines 

Hi ha restriccions en la utilització d'aigua per a l'ompliment de piscines:

  • No es pot omplir cap piscina d’aigua dolça de nova construcció.
  • No es poden omplir les piscines que estiguin buides sota cap concepte, ja siguin municipals, particulars o d'altres tipus.
  • No es poden omplir ni reomplir les piscines sense recirculació. Pel que fa a reompliments parcials en les piscines amb recirculació, tan sols es podrà reposar el mínim volum indispensable per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.
  • Es poden fer ompliments parcials i complerts en les piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades a bany d'infants en centres educatius (un cop muntada i plena, no es pot desmuntar/muntar i tornar a omplir).

Podeu consultar la resta de mesures a la pàgina web sequera.gencat.cat. També en veureu un resum en la infografia adjunta.

Arxivat a: Ciutadania, Medi Ambient, Territori, Via pública
.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona