CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La comparsa de Carnestoltes i Bou de Montornès rep el Premi Vallès Visió 2023

La comparsa de Carnestoltes i Bou de Montornès rep el Premi Vallès Visió 2023

17/04/2023

Montornès ha reconegut la implicació del grup a l’hora de realitzar activitats per Carnaval al municipi i participar en actes de cultura popular amb la figura del Bou. La XIII gala dels premis va tenir lloc divendres en directe des del Teatre Margarida Xirgu.

El Premi Vallès Visió 2023 de Montornès ha estat per a la comparsa de Carnestoltes i Bou de Montornès.

L’agrupació va rebre l'estatueta en el transcurs de la XIII gala dels Premis Vallès Visió, celebrada divendres en directe des del Teatre Margarida Xirgu.

L’escultor local Dani Garrido, amb Xavi Villanueva i Esther Garrido (primer Carnestoltes i primera Esparriot del projecte), van crear la comparsa l’any 2015 amb l’objectiu de donar més rellevància als actes de Carnaval al poble i oferir una programació d’activitats més extensa. Aquell mateix any, amb el suport dels i les joves del Centre Juvenil Satèl·lit, el rei Carnestoltes i l’ajudant Esparriot van fer la seva primera aparició.

Des de llavors, han anat apareixent més figures que formen part de la imatgeria festiva del Carnaval a Montornès, com els 7 Pecats Capitals, el Bou, l’Emissari i la Vella Quaresma (de l’escultor Dani Garrido) i el Cavaller Gòdia (del també montornesenc Gerard Flores). El 2018, la comparsa es va integrar en el Centre d’Estudis de Montornès del Vallès (CEMV). A més, el col·lectiu participa en activitats de cultura popular d’arreu de Catalunya i en festivitats locals com Sant Sadurní amb la figura del Bou.

Per Carnaval, a més de col·laborar amb la rua i el concurs de disfresses del Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament i amb les festes familiars del Departament d’Educació i Infància, el grup promou activitats com la globotada i la benvinguda de Sa Majestat Carnestoltes per Dijous Gras, així com la Rua de Dol i la crema del rei o la reina de Dimecres de Cendra amb el suport del Ball de Diables i Drac de Montornès. Alhora, visiten les escoles i el mercat setmanal i difonen les consignes de Carnaval.

Cada any la gala dels Premis Vallès Visió reconeix la tasca de persones o entitats dels quatre municipis que conformen el Consorci Teledigital Mollet. Durant l’esdeveniment també es van premiar l’Associació María Sancho (de Martorelles), els Diables de Montmeló, i l’actriu i ballarina Nuria Guiu (de Mollet). La cerimònia va comptar amb la representació d’una escena del musical La Remençada, amb un número de Jorge El Mago i amb actuacions a càrrec del combo Western Pistacho i d’alumnes de dansa de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre de Montornès.

Podeu veure la gala completa a l’enllaç adjunt.

Arxivat a: Cultura i festes
Membres de la comparsa de Carnestoltes i Bou de Montornès, amb l'alcalde, José A. Montero, i la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez. (imatge: Carnestoltes i Bou de Montornès)
El Bou de Montornès amb el Premi Vallès Visió. (imatge: Carnestoltes i Bou de Montornès)
Guanyadors de la XIII gala dels Premis Vallès Visió. (imatge: Carnestoltes i Bou de Montornès)
El seguici de la reina Carnestoltes.
Actuació de la comparsa de la reina Carnestoltes al davant de l'Ajuntament.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona