CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Sant Jordi 2023: primavera cultural a Montornès

Sant Jordi 2023: primavera cultural a Montornès

13/04/2023

La diada de Sant Jordi se situa al centre d’una atapeïda agenda primaveral, amb les primeres activitats culturals obertes a l’aire lliure. El gruix d’actes es duran a terme del 21 al 23 d’abril.

Sant Jordi torna a caure en cap de setmana, la qual cosa propicia un calendari més ampli d’activitats culturals.

El diumenge 23 d’abril, la plaça de Pau Picasso s’omplirà de paradetes de venda de llibres i roses, artesania i difusió de projectes solidaris, i d’entitats socials i culturals. Per amanir aquesta màgica jornada de fullejar llibres i reclutar lectures, Joan Garriga (acordionista i cantant líder de Dusminguet i la Troba Kung-Fú) i Madjid Fahem (guitarrista de Manu Chao) oferiran un concert vermut a migdia. A la tarda, la Cobla Foment del Montgrí entonarà el flabiol a la tradicional ballada de sardanes. Al vespre, les figures del Ball de Diables, els gegantons dels Geganters i el Bou de Montornès clouran la Diada més literària amb un ball de lluïment.

La vigília de Sant Jordi, dissabte 22, la Biblioteca de Montornès farà esclatar el Big Bang Biblioteca, l’univers de planetes i racons que el seu equip proposa amb la col·laboració de l’Associació Cultural Palau Dalmanla. Hi haurà narració de contes, jocs, àlbums il·lustrats, lectures en veu alta, disfresses, idiomes, poesia...

El 21 i 22 d’abril el Teatre Margarida Xirgu es transformarà en La Biblioteca de la Curiositat Infinita. Un espai singular i misteriós per viatjar a través dels llibres a un univers fascinant. Caldrà reservar – gratuïtament – torn de visita – n’hi haurà cada mitja hora - amb aforament reduït a entrades.montornes.cat.

La Penya Els Bartomeus hi torna amb la seva Gimcana de Sant Jordi el divendres 21 a la tarda a la plaça de Pau Picasso. És una proposta que està adreçada a nois i noies de 5 a 14 anys.

La Biblioteca tancarà la jornada de divendres amb una popular Revetlla de Sant Jordi amb la poesia musicada a ritme de rumba de l’espectacle “Rumbesia”. 

Propostes culturals de Km. 0 

El talent artístic de Montornès del Vallès també aflora aquests dies a l’agenda cultural de primavera del nostre municipi.

Aquest dijous 13, la Biblioteca ofereix una presentació col·lectiva de llibres d’autors i autores d’aquí amb José Luis Fierro, Jésica Ibáñez, Alfonso González, Míriam Mogas, Alícia Ninou i Iván Paterna. 

El diumenge 16, al Teatre Margarida Xirgu, l’actriu montornesenca Sílvia Maya i la seva companyia estrenen l’obra de teatre La Línea, basada en el text d’Israel Horovitz, la comèdia que més anys ha estat en cartellera a l’Off-Off-Broadway. La companyia ha gaudit d’una residència per a la creació artística aquí i estrenarà el seu treball en primícia. 

Un any més, l’Associació Fotogràfica Montornès ofereix l’exposició Una imatge, mil paraules, amb imatges evocadores maridades amb textos suggerents. Es podrà visitar a la Biblioteca del 24 d’abril al 12 de maig, i a la carpa de l’entitat el dia 23 a la plaça de Pau Picasso. 

L’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre interpretarà La Nana Bunilda dijous 27. És una cantata composada per la professora de piano del centre, basada en una sèrie de contes homònims de Mercè Company i Agustí Asensio. 

Finalment, el dissabte 29 hi haurà una altra preestrena exclusiva amb el concert solidari DORIGEN: la simfonia dels herois, un projecte musical del Dr. Andreu Gabarrós Canals, cap de servei de neurocirurgia de l'Hospital Universitari de Bellvitge. Abans d’abordar els seus concerts de presentació i un proper documental de la productora Minoria Absoluta, a Montornès el públic podrà veure en directe aquesta proposta que contempla la música com a una eina de transformació i suport personal. 

Temps per a la memòria 

La programació de Sant Jordi també ha incorporat les activitats organitzades per a aquest divendres 14 d’abril per la commemoració del 92è aniversari de la proclamació la II República. Els actes inclouen l’obertura de l'exposició Resistents i deportades sobre les dones republicanes espanyoles a qui l’exili les va conduir al camp de concentració de Ravensbrück. La mostra romandrà a Can Saurina fins al 29 d’abril. 

Prèviament, hi haurà una ballada de sardanes i l’arqueòleg René Pacheco Vila, expert en excavació de fosses comunes de víctimes de totalitarismes, oferirà la conferència Trencant el silenci: La recuperació de les víctimes del franquisme

(En aquest enllaç trobareu el detall i els horaris de totes les activitats).

Arxivat a: Cultura i festes
Imatge gràfica de la programació de Sant Jordi 2023
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona