CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Reorientació de l’estratègia municipal en l’atenció a les persones dependents

Reorientació de l’estratègia municipal en l’atenció a les persones dependents

30/03/2023

La Generalitat ha resolt no concedir fons europeus Next Generation al projecte de residència-centre de dia de Montornès. Davant aquesta circumstància, el Consistori ha reorientat la seva estratègia i cercarà alternatives de finançament per avançar la construcció de l’equipament i reforçarà actuacions per continuar fomentant un envelliment actiu, saludable i inclusiu.

L’Ajuntament presentarà al·legacions contra la resolució de la Generalitat que ha exclòs el projecte de residència - centre de dia dels ajuts finançats amb els fons europeus Next Generation. També han quedat fora les propostes dels ajuntaments de Granollers, Montmeló, Les Franqueses i Santa Maria de Palautordera.

El govern català ha concedit recursos europeus a projectes ja existents, la majoria gestionats per fundacions privades. El Consistori, que ja ha expressat el seu malestar a la Generalitat, continuarà insistint per aconseguir el seu suport financer amb altres línies d’ajut de l’administració autonòmica i també de la Unió Europea.

Avançar en el projecte de centre de dia

En aquest context, l’Ajuntament ha reorientat la seva estratègia i s’ha plantejat com a objectiu trobar finançament per avançar en la construcció del centre de dia, ja que el municipi no pot assumir en solitari la inversió, i deixar, de moment, aturat el projecte de residència.

El Consistori ha confirmat la viabilitat de la proposta al Consorci de Salut i Social de Catalunya, entitat pública que es podria encarregar de la gestió del futur equipament. El següent pas ha estat encarregar la reformulació del projecte inicial a l’equip redactor de l’avantprojecte. L’emplaçament seria en la mateixa finca on estava previst la residència, al carrer de Josep Tarradellas.

Reforç de les actuacions per a un envelliment

L’estratègia municipal d’atenció sobre les persones amb dependència preveu, a més de la construcció del centre de dia, donar prioritat als serveis d’atenció domiciliària i ampliar-los a altres famílies amb fórmules de copagament.

L’atenció comunitària sanitària social l’adaptació física i tecnològica dels habitatges són altres de les accions per preservar l’autonomia i la conservació de l’entorn de les persones grans. La finalitat és que, en última instància, es produeixi la institucionalització de l’atenció, és a dir, l’ingrés a una residència.

L’alcalde, José A. Montero, ha explicat avui en roda de premsa la reorientació de l’estratègia municipal en l'atenció a les persones dependents.

Arxivat a: Ajuntament, Promoció de la Salut, Serveis Socials
L'alcalde, José A. Montero, i la regidora responsable de gent gran, Natalia Segura, en la roda de premsa
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona