CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Setmana de l’Orientació: Troba el teu camí

Setmana de l’Orientació: Troba el teu camí

16/03/2023

Del 21 al 24 de març, tindrà lloc a Montornès la Setmana de l'Orientació adreçada a alumnes, famílies i professionals de l’educació. L’objectiu és reforçar l’atenció personalitzada i col·lectiva que els i les estudiants ja reben dins i fora dels instituts.

Els departaments municipals d’Educació, Joventut i Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç han treballat conjuntament per posar en marxa la Setmana de l’Orientació, un programa que inclou quatre activitats que tindran lloc entre el 21 i el 24 de març. La iniciativa compta amb el suport dels instituts, el Pla de Transició al Treball (PTT), el Centre de Formació d’Adults Marinada i empreses de l’entorn.

Les activitats començaran el dimarts 21 de març amb una sessió en què diversos joves del municipi donaran a conèixer les seves experiències a l’hora de configurar els seus itineraris acadèmics. La trobada (adreçada a alumnes de 4t d’ESO, PTT, 1r de batxillerat i 1r dels cicles dels instituts de Montornès) serà al Teatre Margarida Xirgu i hi haurà dos torns: un a les 9 h i un altre a les 11.30 h.

El 22 de març, a les 18 h, Can Saurina acollirà la xerrada Com anar a estudiar a l’estranger, pensada per a joves de qualsevol edat i les seves famílies. A la conferència es donaran recursos sobre mobilitat internacional i es repassaran diversos programes per estudiar a l’estranger. Cal inscripció prèvia al web joventut.montornes.cat/inscripcions.

El dijous 23 de març, diverses cooperatives, empreses i persones autònomes explicaran tot d’aspectes vinculats al món del treball en una sessió que es durà a terme al Teatre Margarida Xirgu, a partir de les 11.30 h. En aquest cas, l’acte està adreçat a alumnes de 2n de batxillerat i de 2n dels cicles formatius dels instituts de Montornès.

Les activitats de la Setmana de l’Orientació finalitzaran el divendres 24 de març amb una xerrada - taller pensada per a famílies i professionals del món educatiu. La directora i fundadora de l’associació Fem Pedagogia i professora d’orientació professional a la UAB, Carme Martínez - Roca, parlarà dels reptes vinculats a l’acompanyament de les trajectòries educatives i laborals del jovent. L’activitat tindrà lloc a les 18 h al Centre Juvenil Sputnik. Es requereix inscripció prèvia al web joventut.montornes.cat/inscripcions.

Treballant per una orientació acadèmica integral

Les quatre propostes de la Setmana de l’Orientació se sumen a les accions d’acompanyament que el jovent ja rep als instituts i als programes de foment de l’ocupació juvenil.

Durant el curs 2018-19, en el marc del Pla Local de Joventut i el Pla Educatiu d’Entorn es va dur a terme una diagnosi sobre la situació a Montornès de l'educació adreçada a joves. L’any següent es va crear una comissió d’orientació que reuneix agents educatius per millorar la seva coordinació i identificar estratègies de millora de l’orientació.

Durant el curs 2021-22 l’Ajuntament va posar en marxa el projecte Dimensions Joves, liderat pel Departament de Joventut amb la col·laboració d’altres àrees del Consistori. Entre elles hi ha la Dimensió Orientació Acadèmica, on s’assessoren persones de 12 a 25 anys, i la Dimensió Sociolaboral, que inclou programes de noves oportunitats com l’IDIQ (I Desprès de l’Institut Què) per a joves amb baixa qualificació.

Arxivat a: Educació, Joventut, Ocupació, Promoció Econòmica
Imatge del programa d'activitats de la Setmana de l'Orientació.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona