CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Finalitzada l’ESO... i ara què? Programa d’Orientació Laboral i Acadèmica

Finalitzada l’ESO... i ara què? Programa d’Orientació Laboral i Acadèmica

13/04/2016

Els departaments de Joventut i d’Educació impulsen un any més aquest programa que inclou propostes d’orientació educativa i laboral a estudiants de secundària i les seves famílies

Tallers d’emprenedoria i d’inserció laboral, visites al Barcelona Activa Porta 22, al Saló de l’Ensenyament i al Fira Guia’t d’ensenyaments postobligatoris comarcals, l’exposició Desprès de l’ESO i les xerrades d’orientació familiar i d’incorporació al món laboral, conformen el gruix del Programa d’Orientació Laboral i Acadèmica que, com cada any, han posat en marxa els departaments de Joventut i d’Educació de l’Ajuntament.

Els cicles formatius, presents al Fira Guia’t

Entre les opcions formatives més noves a Montornès, un cop acabat l’ensenyament obligatori, hi ha la possibilitat, des del curs passat, de seguir els cicles formatius de grau mitjà de cuina i gastronomia i serveis de restauració que s’imparteixen a l’Institut Marta Mata i que tenen la seva expressió en la nova Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental ubicada a la masia El Molí.

Els cicles han estat presents a la darrera edició del Fira Guia’t que s’ha celebrat a Granollers i que és el referent comarcal dels ensenyaments postobligatoris.

L’exposició Després de l’ESO, un recurs eficaç

Un dels recursos més efectius per ajudar l’alumnat a decidir el seu futur és l’exposició Després de l’ESO. Enguany es podrà visitar als instituts entre el 13 i el 27 d’abril. La mostra es complementa amb visites guiades per als alumnes de tercer, dinamitzades per professionals del Servei d’Informació Juvenil que el departament de Joventut posa a disposició dels centres durant tot el curs escolar.

Els alumnes de quart d’ESO i de batxillerat que ho sol·licitin també rebran sessions d’orientació individualitzades.

Una programació completa

El Programa d’Orientació Laboral i Acadèmica també incorpora activitats adreçades a l’entorn familiar de l’alumnat, que generalment juga un paper fonamental a l’hora de donar suport als joves en el difícil moment de decidir el seu futur. El proper 19 d’abril, a les 18 h, hi haurà una xerrada col·loqui a l’Institut Vinyes Velles sota el títol Orienta’t en família a càrrec d’Educaweb, empresa especialitzada en la formació i l’orientació educativa.

D’altra banda, el Departament d’Ocupació de l’Ajuntament també col·labora en la programació presentant a l’alumnat amb edat d’incorporar-se al món laboral la Borsa de Treball Municipal i els serveis que ofereix com l’orientació per elaborar currículums, tècniques per a la recerca de feina, programes de formació professionalitzadora, etc.

Arxivat a: Educació
L'Escola d'Hoteleria del Vallès Oriental, present al Fira Guia't
Sessions d'orientació laboral i acadèmica (imatge d'arxiu)
.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona