CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Mor l’artista Pere Salinas

Mor l’artista Pere Salinas

20/02/2023

Pere Salinas va passar gran part de la seva vida a Montornès i tenia aquí el seu estudi. El pintor va fundar al poble, a principis dels anys 80, la mostra Mont-Art i va deixar algunes de les seves obres al municipi.

L’artista Pere Salinas va morir aquest diumenge als 65 anys, després d’una greu malaltia. Va néixer a Barcelona l’any 1957 i quan tenia 9 anys es va traslladar amb la família a viure a Montornès. L’any 1988 va deixar l’empresa on treballava per dedicar-se de ple a la creació artística.

Salinas ha estat un dels artistes que més i millor ha indagat des de la seva pintura en el món de les lletres, especialment en el de la poesia. Gran part de l’obra ha estat definida com a “abstracció expressionista”.

Va exposar en galeries d'arreu d'Europa (Alemanya, Àustria, Espanya, Finlàndia, Països Baixos, Israel, Suïssa), i va participar en diverses ocasions en les fires d'Arco-Madrid, Art-Frankfurt, Lineart-Gant, Art-Innsbruck i Kunstmark Dresden.

L'any 2009, a l'acte "Nit d'art i literatura" amb motiu de Sant Sadurní, Salinas va presentar a Montornès el llibre "Atlas. Correspondència 2005-2007 " amb poemes de Joan Navarro.

Mostres de la seva obra a Montornès

L’any 2007 Pere Salinas, amb l’ajuda de quatre de les seves alumnes, va pintar el mural de la rectoria nova de Sant Sadurní. L’obra es va inspirar en la imatge de lluita de Sant Miquel que es troba als frescos del baptisteri de la catedral de Pàdua.

A la dècada dels anys 80 del segle XX va néixer Mont-Art, una iniciativa de Pere Salinas que va comptar amb el suport de l’Ajuntament i que pretenia ser un espai d’experimentació artística i una mostra de les obres dels artistes de la comarca. La primera edició del Mont-Art es va celebrar l’any 1984.

Entre les obres que el pintor va cedir a l’Ajuntament, hi ha l'obra sense títol (coneguda com "La sábana"). Aquesta pintura es va exposar en una mostra de pintura ràpida i fotografia de la Festa Major de 1987. 

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
Pere Salinas (Foto: perfil de Facebook)
L'obra sense títol coneguda com "La sábana" forma part de la col·lecció pictòrica de l'Ajuntament de Montornès
26-11-2009 - Nit d'art i literatura: Presentació del llibre "Àtlas. Correspondència 2005-07"
Llibre "Atlas. Correspondència 2005-2007" (2008) de Pere Salinas i el poeta Joan Navarro
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona