CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Del llibre a la Biblioteca: Aquest curs, més tertúlies literàries amb escriptors/es de referència

Del llibre a la Biblioteca: Aquest curs, més tertúlies literàries amb escriptors/es de referència

17/02/2023

L’escriptor Joan-Lluís Lluís, la traductora Esther Tallada i la poetessa Antonina Canyelles visitaran els clubs de lectura que tindran lloc fins al juny a la Biblioteca. Altres de les properes activitats organitzades des de l’equipament comptaran amb la participació de les il·lustradores Noemí Villamuza i Neus Mondaray.

Un curs més, la Biblioteca de Montornès torna a apostar per les visites de professionals del món de la literatura a les tertúlies de l’equipament.

Després de la participació de Lluís Oliván en la sessió “Parlem de llibres” del novembre de l’any passat, dedicada a la seva mateixa novel·la, les visites continuaran el 15 de març, a les 18.30 h. La traductora Esther Tallada prendrà part en el club “Fem tertúlia”, coordinat per l’autora Marina Martori, per parlar del llibre Em dic Lucy Barton, d’Elizabeth Strout, i traduït de l’anglès per la pròpia Tallada. La traductora va rebre el Premi Crítica Serra d’Or de Literatura i Assaig el 2019 per la seva versió de Llum d’agost, de W. Faulkner.

El 6 de juny, a les 18 h, l’autor Joan-Lluís Lluís visitarà la tertúlia “Parlem de llibres” per compartir impressions sobre el seu llibre Junil a les terres dels bàrbars, premiada com a millor novel·la de l’any 2021 per Òmnium. L’escriptor Raimon Portell coordina les sessions. 10 dies després, el 16 de juny, a la mateixa hora, la poetessa Antonina Canyelles assistirà a la darrera trobada del curs de les tertúlies de poesia, coordinades pels voluntaris Marc Pruna i Salvador Pila, per reflexionar sobre l’obra Exercicis d’una mà insomne. Canyelles va rebre el Premi Marià Aguiló 1979 per Quadern de conseqüències.

Les dues sessions del juny estan subvencionades per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Els dibuixos també cobren vida!

A banda de les visites d’escriptors/es a les tertúlies literàries, la Biblioteca de Montornès també ha organitzat activitats que comptaran amb la participació de professionals de la il·lustració.

L’artista Noemí Villamuza (Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 1999) assistirà a l’acte de cloenda del taller Àlbum d’artista, que tindrà lloc el 21 de febrer al Teatre Margarida Xirgu amb l’alumnat de 5è de les escoles del poble. La contacontes mOn mas, coordinadora del taller, conduirà l’acte.

L’endemà, 22 de febrer a les 17 h a la plaça de Margarida Xirgu, la il·lustradora local Neus Mondaray dinamitzarà el taller de manualitats per a l’elaboració de sardines de Carnaval.

Autors/es d’excel·lència conflueixen a la Biblioteca de Montornès

En els darrers anys, les tertúlies de novel·les han comptat amb les visites d’escriptors/es com Najat El Hachmi, Alejandro Palomas, Eva Baltasar o Xavier Bosch. Per les sessions de poesia n’han passat d’altres com Manuel Forcano, Mireia Calafell, Núria Busquet o Jaume Pons Alorda, mentre que als clubs de lectura infantil han assistit autors/es com Eulàlia Canal, Jaume Copons i Anna Manso.

Arxivat a: Cultura i festes
Instal·lacions de la Biblioteca de Montornès.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona