CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > A punt per rebre la gresca carnavalesca a Montornès

A punt per rebre la gresca carnavalesca a Montornès

03/02/2023

Un any més, el poble acollirà tot d’activitats lúdiques entre el Dijous Gras i el Dimecres de Cendra per celebrar el Carnaval. Com a novetat, la figura de Sa Majestat Carnestoltes serà femenina. Per participar en el concurs de disfresses de la rua del 18 de febrer caldrà inscriure’s en línia abans del 16 del mateix mes.

La celebració del Carnaval tornarà a portar la gresca i el color a Montornès aquest mes de febrer.

Per preparar-se per a l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes, que, com a novetat, serà una reina, el 10 de febrer es difondran les consignes que els infants de primària hauran de seguir cada dia de la setmana del 13 al 17 del mateix mes. També es convidarà els establiments comercials i la resta del poble a sumar-s'hi.

Les activitats començaran el 16 de febrer, Dijous Gras, amb l’habitual petada popular de globus a la plaça de Margarida Xirgu i un seguici amb els 7 Pecats Capitals que finalitzarà a la plaça de Joan Miró. Allà, el Consell d’Infants invocarà la reina Carnestoltes per donar el tret de sortida a les festes.

A l’endemà, 17 de febrer, i igual que l’any passat, el Departament d’Infància proposarà dues rues simultànies a la tarda: una des de la plaça del Poble i una altra des de la plaça de Pau Picasso. Amb l’acompanyament de la xaranga Hopeta Street Band, les dues comitives arribaran a la Carpa Polivalent El Sorralet, on hi haurà una festa infantil amb l’animació del músic Rikus. El mateix vespre, al soterrani del Teatre Margarida Xirgu, el jovent de l’ESO podrà assistir a una festa organitzada per alumnes de 4t de l’Institut Vinyes Velles dins dels pressupostos participatius joves Kosmos 2023. La recaptació anirà al viatge de fi de curs dels i les estudiants.

L’acte central del Carnaval a Montornès serà el dissabte 18 de febrer, amb la rua i el concurs de disfresses que, com és habitual, començarà al carrer de Federico García Lorca i finalitzarà a la Carpa Polivalent El Sorralet. Enguany es recupera el format de premis que prioritza les disfresses grupals. N’hi haurà per a parelles, grups de 3 a 9 persones, comparses mitjanes (de 10 a 29 persones) i comparses grans (més de 30 persones). Els premis oscil·len entre els 125 i els 650 euros i n’hi haurà dos per categoria. Per inscriure’s al concurs caldrà fer-ho abans del 16 de febrer a les 19 h, al formulari web adjunt. Per tancar la nit de dissabte, el pavelló del CEM Les Vernedes acollirà una festa per a majors de 16 anys (i joves de 14 i 15 anys acompanyats) amb DJ Alain.

Per acomiadar les festes, el 22 de febrer a la tarda, Dimecres de Cendra, es vetllarà la reina Carnestoltes al vestíbul del Teatre Margarida Xirgu, a la vegada que la Biblioteca ofereix un taller de manualitats per confeccionar sardines. En acabar, es durà a terme la rua de dol fins a la plaça de Pau Picasso, on s’encendrà la foguera per cremar la reina. També hi haurà una actuació a càrrec del Ball de Diables i Drac de Montornès.

Un carnaval amb menys soroll

A partir de la moció per una pirotècnia respectuosa i segura aprovada al Ple municipal del juny de l’any passat, s’han adoptat mesures per minimitzar les molèsties a persones hipersensibles i animals durant les activitats de Carnaval.

Així, la rua de dissabte començarà sense cap mena de petard previ. A més, l’actuació que el Ball de Diables i Drac de Montornès oferirà el Dimecres de Cendra al voltant de la foguera per cremar la reina Carnestoltes no comptarà amb petards ni coets.

Podeu consultar els horaris i els detalls de les activitats al web montornes.cat/carnaval

Arxivat a: Cultura i festes
Imatge promocional de les activitats de Carnaval 2023 a Montornès.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona