CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’Ajuntament i les entitats del tercer sector tornen a col·laborar per donar suport a les famílies vulnerables

L’Ajuntament i les entitats del tercer sector tornen a col·laborar per donar suport a les famílies vulnerables

16/01/2023

Durant el 2022 el Departament de Serveis Socials del Consistori i les associacions REIR, in via, Probitas i Càritas han col·laborat per destinar recursos a veïns i veïnes en situació de risc social. Les persones beneficiàries han rebut ajuts en forma d’aliments, i per cobrir despeses d’habitatge, odontològiques i de subministraments d’aigua i energia, entre d'altres.

Els convenis signats entre l’Ajuntament i les entitats del tercer sector van propiciar durant el 2022, noves aportacions destinades a les famílies vulnerables del municipi. 

El Departament municipal de Serveis Socials ha rebut una subvenció d’11.800 euros a través de l’Associació Recursos Educatius per la Infància en Risc (REIR) amb qui col·labora des de fa anys. La quantia ha permès complementar els lots especials d’aliments que es van lliurar al Nadal, atendre necessitats odontològiques d’infants i fer front a alguns pagaments de subministraments d’aigua, electricitat i gas. Així mateix, dins del projecte Servei Integral al Menor (SIM) de REIR, s’han pogut cobrir necessitats bàsiques escolars per valor de 1.285 euros. Les ajudes s’emmarquen en el programa de subvencions que el Departament de Drets Socials de la Generalitat destina a entitats del tercer sector que donen suport a famílies vulnerables. També n’hi ha de la Diputació de Barcelona. El repartiment dels lots d’aliments ha comptat amb la col·laboració de la Unió de Botiguers de Montornès i l’Associació Volumont.  

A més, el desembre, l’entitat REIR va lliurar a Càritas de Montornès lots formats per llaunes de conserves, oli, llet, productes d’higiene i roba de nadons. Càritas farà el repartiment entre les famílies usuàries del servei d’aliments. De fet, Càritas és una de les principals entitats col·laboradores dels Serveis Socials a l’hora de donar resposta des del mateix territori a les necessitats més bàsiques. 

L’Associació in via, per la seva banda, ha col·laborat amb els Serveis Socials per donar suport econòmic a famílies monoparentals que tenen dificultats en el moment de pagar el lloguer del seu habitatge. El 2022, un total d’11 unitats familiars van rebre 17.839 euros en ajuts. 

Més col·laboracions per a la infància i l’adolescència

Una altra entitat que col·labora des de fa anys amb el Departament de Serveis Socials és la Fundació Probitas. L'associació desenvolupa projectes molt arrelats al territori com el programa “Dinem Junts” de suport socioeducatiu i d’alimentació als adolescents escolaritzats a l’ESO del municipi i del qual es benificien una trentena de joves. També fa una aportació de 15.000 euros per cobrir les necessitats alimentàries i de suport als infants amb diversitat funcional que participen en les activitats d’estiu organitzades des de l’Ajuntament. A més, aquest curs escolar 2022-23, Probitas ha col·laborat amb una aportació complementària de 20.000 euros als ajuts de menjador gestionats pels Serveis Socials municipals.

Arxivat a: Serveis Socials
Servei de menjador. (imatge d'arxiu)
Lots de productes bàsics.
Lots de productes bàsics.
El Casal de vacances ofereix atenció a infants amb necessitats educatives especials
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona