CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès batega amb La Marató de TV3

Montornès batega amb La Marató de TV3

27/12/2022

Entitats, comerços i veïnat han tornat a col·laborar amb la iniciativa, en aquesta ocasió dedicada a la salut cardiovascular. La Penya Pere Anton ha organitzat la 3a subhasta solidària, el CFA Marinada ha acollit una xerrada per prevenir factors de risc i el Club Patí Montornès ha recollit donatius. Hi ha temps per fer aportacions fins al 31 de març de 2023.

Com cada any, Montornès ha tornat a mostrar el seu suport al projecte solidari de La Marató de TV3. La 31a edició de la iniciativa de la televisió autonòmica i Catalunya Ràdio se centra en la millora de la qualitat i l’esperança de vida en salut cardiovascular.

Després d’un programa ple d’activitats i testimonis, el 18 de desembre es van recaptar 8.034.807 euros. La xifra podrà seguir creixent fins al 31 de març de 2023, data en què es tancarà el termini per rebre donatius. La ciutadania pot fer aportacions a través d’Internet, transferència bancària o Bizum amb el número 33333.

A més de recaptar fons per a la investigació i la recerca de les malalties, amb La Marató també es pretén divulgar la importància de seguir hàbits saludables, com la bona alimentació i l’exercici físic, com a mètode de prevenció.

Entitats, comerços i veïnat posen el seu granet de sorra

A Montornès, a més de les aportacions ciutadanes a títol individual, algunes associacions i establiments comercials han promogut activitats per contribuir econòmicament a la causa.

Per tercer any, la Penya Pere Anton ha organitzat una subhasta solidària amb productes i serveis aportats per una vintena d’establiments comercials del poble. El 18 de desembre, al Centre Juvenil Sputnik, les prop de 40 persones que hi van assistir van competir per endur-se els lots subhastats. Es va recaptar un total de 1.000 euros, i la colla groga en va aportar 200 més. La quantia íntegra anirà a La Marató de TV3. Els establiments que hi van col·laborar són els següents: Droguería y Perfumería Iris, Papereria Enric, El Gato con Botas, Expert Fabregat, Zoo Ender’s, Frutos Secos Ike, Aires Ibéricos, Sistres, Carnisseria Costa Angelet, Pastisseria Viñallonga, Can Tomàs, Cal Forner, La Gourmet-Teca, Prix Montornès, La Casa del Dado, Flors Guardiola Blanchart, Sia Perruquers, Salón Velasco i Fisioterapia Mònica Escuder. També es van subhastar dos abonaments anuals per als espectacles del programa Montornès Aixeca El Teló.

A la presentació del Club Patí Montornès, realitzada el 26 de novembre a la Carpa Polivalent El Sorralet, el públic va aportar més de 220 euros a la guardiola que hi havia durant l’acte.

Divulgar per prevenir

Com és habitual, el Centre de Formació d’Adults Marinada ha acollit una conferència amb motiu de La Marató de TV3. El 7 de desembre a la tarda, el metge especialista en endocrinologia i nutrició Saad Marcouchi, de Montornès, va impartir la xerrada “La salut cardiovascular: prevenció dels factors de risc”.

A la trobada, Marcouchi va posar sobre la taula que afeccions com la insuficiència cardíaca, l’infart de miocardi, l’ictus i la mort sobtada tenen una relació directa amb la salut cardiovascular. En aquest sentit, cal tenir en compte factors de risc com la hipertensió arterial, el colesterol, la diabetis o el tabaquisme, entre d’altres, tot i que encara hi ha altres causes desconegudes. La recerca en salut cardiovascular permetrà avançar en la prevenció, reduir el temps de diagnòstic i comptar amb tècniques quirúrgiques menys invasives i tractaments a mida.

Arxivat a: Promoció de la Salut
Montornès del Vallès amb La Marató de TV3.
Un moment de la darrera subhasta solidària de la Penya Pere Anton.
Presentació del Club Patí Montornès. (imatge: CP Montornès)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona