CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > JEP 2022: redescobrint el patrimoni local

JEP 2022: redescobrint el patrimoni local

03/10/2022

Montornès commemorarà les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) del 7 al 9 d’octubre. Enguany s’ha previst una programació intensa que inclou la presentació dels nous punts d’informació patrimonial al centre del poble, una visita al castell i la celebració del desè aniversari del jaciment romà Mons Observans.

En aquesta edició la programació de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) a Montornès inclou tres activitats de gran calat cultural que es duran a terme els dies 7, 8 i 9 d’octubre i que permetran apropar i redescobrir els elements patrimonials que són més propers al veïnat.

Informació patrimonial a peu de carrer

El divendres, dia 7, es presentaran els punts d’informació patrimonial que s’han ubicat al centre del poble. En la primera fase del projecte, se n'han fet un total de vuit. Les estructures inclouen informació escrita en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i fotografies històriques d'una dotzena d'elements patrimonials. També incorporen un codi QR que, un cop escanejat, dona accés a una àudio guia. Els nous suports es troben a peu de carrer i aporten dades de l’església de Sant Sadurní, les Antigues Escoles, el carrer de Francesc Macià, Can Comas, Can Primo, el pont de la Mandra i la casa dels Telèfons, la Fonda d’en Pepó, la Fusteria Fàbregas, Can Saurina, el Terminus Augustalis, Ca l’Ollé, la plaça de Joan Miró i la Dansa de la Batalla.

La presentació tindrà lloc a les 18 h a la plaça de Joaquim Mir, on començarà un recorregut pels punts senyalitzats. Per participar-hi no cal inscripció.

ATENCIÓ: L'ACTE DE PRESENTACIÓ D'AQUEST DIVENDRES HA QUEDAT ANUL·LAT A CAUSA DE LA PLUJA.

El castell, sempre present a les JEP

Les jornades d’enguany incorporen, el dissabte 8 d’octubre, la tradicional pujada al castell de Sant Miquel. El punt de trobada serà a les 9 h els jardins de l’Ajuntament. L’activitat compta amb la col·laboració de l'Associació Excursionista Lleure Montornès. La caminada és de dificultat mitjana i cal dur aigua i calçat còmode. A les 11 h, s’ha previst una visita guiada al castell per conèixer els resultats dels darrers treballs que s’hi han realitzat. Per participar-hi, cal formalitzar la inscripció a: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

10 Anys de Mons Observans

Les Jornades Europees de Patrimoni es clouran el diumenge 9 d’octubre amb un plat fort. Es tracta de la celebració del desè aniversari del jaciment romà Mons Observans, un referent per a l’estudi de la romanització a la península. A les 11 h s’hi farà una visita teatralitzada i a les 12 h l’Associació Cultural Evocati mostrarà com era la vida d’un legionari de la República Romana. Les activitats acabaran a les 13 h amb els parlaments i el brindis d’aniversari. Cal inscripció a www.monsobservans.cat/contacte/

En cas de pluja, totes les activitats quedaran ajornades.

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona