CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Mestres, docents i professionals de l'educació, a una

Mestres, docents i professionals de l'educació, a una

27/09/2022

La comunitat educativa de Montornès s'ha trobat aquest dimarts al Teatre Margarida Xirgu per donar la benvinguda al nou curs i conèixer el Pla Educatiu d'Entorn.

Més de 150 mestres i docents de tots els centres educatius de Montornès, educadors/es, tècnics/ques i professionals relacionats amb l’educació, així com membres actius de l’AMPA, s'han reunit aquest dimarts al Teatre Margarida Xirgu.

L'acte també ha comptat amb la presència de l'alcalde i regidor d'Educació, José A. Montero; la inspectora educativa dels serveis territorials del Maresme - Vallès Oriental, Glòria Montoy; i la professora de sociologia de l'educació a la UAB i investigadora del grup de recerca GEPS (Globalització, Educació i Polítiques Socials), Aina Tarabini, qui ha ofert una xerrada sobre educació i justícia social.

La trobada ha servit per reconèixer la tasca educativa dels diferents agents i, alhora, facilitar el contacte i la relació entre els diferents sectors. A la sessió, també s'ha parlat del Pla Educatiu d'Entorn (PEE), que té marcades l'equitat educativa i la justícia social com a línies d'intervenció prioritàries, tant en espais d'educació formal com no formal.

El PEE coordina i dona coherència a l’acció dels diferents agents educatius en l'àmbit local. El document és una eina per acompanyar infants i joves en la construcció d’un itinerari formatiu personalitzat que vinculi els aprenentatges i doni resposta a les seves necessitats i interessos.

La reunió ha acabat amb un berenar preparat per l'alumnat del curs d’hoteleria, cuina i serveis de restauració del PTT.

Els centres educatius també a punt

Com cada estiu, s'han fet millores i tasques de manteniment als centres educatius. Actualment, les escoles Sant Sadurní i Marinada compten amb les instal·lacions necessàries per encabir ascensors als centres. En el cas de Sant Sadurní, s'han enderrocat les escales de l'edifici de primària per construir unes de noves i deixar suficient espai per a l'ascensor. A més, s'ha renovat el vestíbul de l'entrada.

A Marinada s'instal·laran dos ascensors: un a l'edifici de primària i un altre al d'infantil. En tots tres casos, la col·locació dels ascensors serà durant les vacances escolars de Nadal, ja amb les mides definitives i els dispositius fabricats.

A banda d'aquestes obres, la brigada municipal ha aprofitat els mesos d'estiu per realitzar tasques de manteniment i petites reparacions als centres educatius del poble. És el cas de les escoles Marinada, Can Parera i Sant Sadurní, i també a la Llar d’Infants Pública El Lledoner i a la Masia El Molí.

Arxivat a: Educació
La professora de sociologia de l'educació a la UAB i investigadora del grup de recerca GEPS, Aina Tarabini.
Han assistit membres de tots els àmbits de la comunitat educativa.
L'acte s'ha fet al Teatre Margarida Xirgu.
L'alumnat del PTT ha preparat el berenar.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona