CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > 8a convocatòria per optar als horts socials i ecològics municipals

8a convocatòria per optar als horts socials i ecològics municipals

06/09/2022

En aquesta ocasió es posen a disposició del veïnat un total de sis llicències temporals. El termini de presentació de sol·licituds romandrà obert entre el 9 de setembre i el 7 d’octubre de manera telemàtica o presencialment a les oficines d’atenció ciutadana.

L’Ajuntament de Montornès impulsa la 8a convocatòria d’adjudicació dels horts de cultiu social i ecològic de titularitat municipal que hi ha al tram final de l’avinguda del Riu Mogent.

S’hi poden presentar aquelles persones que actualment no siguin adjudicatàries de cap parcel·la i també aquelles que enguany arriben als quatre anys d'adjudicació, que és el termini màxim establert per les bases del projecte.

La convocatòria servirà per adjudicar les parcel·les que estan buides. Si hi ha més sol·licituds que horts disponibles, es crearà una llista d’espera per si hi ha futures renúncies.

A l'enllaç adjunt trobareu les instruccions, les bases i formularis necessaris per fer la sol·licitud. El termini de presentació romandrà obert entre el 9 de setembre i el 7 d’octubre de manera telemàtica o presencialment a les oficines d’atenció ciutadana.

Vuit anys promovent l’horticultura ecològica

El projecte dels horts socials i ecològics al marge del riu va entrar en funcionament el 2013 i l’Ajuntament va fer les primeres adjudicacions el 2014. L’objectiu era posar a disposició del veïnat un espai verd on fer conviure el cultiu d’horticultura per al consum propi amb la promoció de l’agricultura ecològica.

Els horts estan ubicats en un terreny de forma triangular amb un àrea aproximada de 3.170 m2. Hi ha habilitades tres feixes amb una quarantena de parcel·les d’horts d’uns 30 m2 cadascuna. L’espai compta amb un tancament perimetral, un dipòsit de 30.000 litres per a l’acumulació d’aigua, claus de rec individualitzades per a cada parcel·la, casetes de serveis per al tancament d’eines, espai reservat al compostatge i zona de serveis comuns.

Durant els anys de funcionament s’ha consolidat un col·lectiu d’hortolans que vetllen pel bon funcionament de l’espai. Es promou la no utilització de productes fitosanitaris ni adobs d’origen químic.

Arxivat a: Medi Ambient
Horts socials i ecològics municipals. (imatge d'arxiu)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona