CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Desactivada la fase d’alerta del Procicat per onada de calor

Desactivada la fase d’alerta del Procicat per onada de calor

26/07/2022

Aquest dimarts ha quedat desactivat el nivell 3 del Pla Alfa per risc extrem d’incendi a nombrosos municipis, entre els quals hi ha Montornès, per la qual cosa ja no hi ha restriccions per accedir als camins d'entrada al Parc de la Serralada Litoral. Amb tot, es continua demanant prevenció i cura a l’hora d’accedir al bosc.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, a partir d’aquest dimarts es normalitzen les temperatures i es recuperaran les humitats, tot i que les temperatures mínimes seran altes al litoral. També s’espera un canvi de temps que podria portar precipitacions aquesta setmana.

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat les restriccions del Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) i del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de calor a bona part del territori. 

Tot i la millora en les previsions meteorològiques, cal seguir extremant les precaucions perquè la vegetació ha quedat molt malmesa després d’aquest episodi extens de temperatures extremes i baixes humitats. El risc es mantindrà especialment elevat a l’Empordà per l’entrada de tramuntana que mantindrà les temperatures elevades previsiblement fins dimecres.

Des de Protecció Civil es recorden els consells d’autoprotecció a la ciutadania i les recomanacions següents: 

  1. Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
  2. Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
  3. Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  4. Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  5. Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  6. Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  7. Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. Recordeu mantenir en tot moment les mesures de seguretat i higiene atesa la situació de pandèmia (distància, mans i mascareta si escau).
  8. Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

(Informació: gencat.cat)

Arxivat a: Ciutadania, Seguretat ciutadana
Foto: gencat.cat
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona