CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès s’estrena com a espai per donar plasma

Montornès s’estrena com a espai per donar plasma

06/07/2022

El 12 de juliol, per primera vegada al poble, la campanya de donació de sang del Banc de Sang i Teixits inclourà la donació de plasma. Com és habitual, és necessari reservar plaça al web donarsang.gencat.cat. L'actuació tindrà lloc al Teatre Margarida Xirgu.

La campanya de donació de sang del 12 de juliol a Montornès, la tercera de l’any, serà especial. Per primera vegada, la ciutadania es podrà apropar al Teatre Margarida Xirgu per donar plasma.

El plasma és un dels components de la sang i és el fluid que permet la suspensió dels glòbuls vermells, els glòbuls blancs i les plaquetes. Es fa servir en la producció de medicaments anomenats hemoderivats i en les transfusions per aturar hemorràgies, entre altres aplicacions. La donació de plasma és més lenta que la de sang, dura uns 45 minuts, però per contra la recuperació de la persona és més ràpida, de manera que el procediment es pot repetir cada 15 dies.

Per donar plasma, igual que per donar sang, cal complir diversos requisits: tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 kg, trobar-se bé de salut i no estar embarassada.

En el cas de la sang, les dones en poden donar fins a tres vegades a l'any i els homes fins a quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, hagi passat un mínim de dos mesos. No cal fer-les en dejú.

L'aforament per donar sang és limitat i cal reservar cita al web del Banc de Sang i Teixits. Hi ha torns de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

Donacions més necessàries que mai

Durant l’estiu, el Banc de Sang i Teixits preveu que hi haurà un descens de les donacions del 30 %. Per això, s’ha reeditat la campanya Viu i fes viure, per conscienciar la població sobre la necessitat de mantenir les reserves de sang en el període de vacances. Es calcula que són necessàries 1.100 donacions diàries d'aquest bé tan preuat que, a més, té data de caducitat, per la qual cosa, té una vida d'emmagatzematge limitada.

Arxivat a: Promoció de la Salut
Donació de sang al Teatre Margarida Xirgu (maig de 2022).
Cartell de l'activitat

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona